Így néz ki majd a Quimby-nap a Szigeten

2013. július 31.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Miközben a Muzsikás együttes parádés vendéglistával a világzenein ünnepli a születésnapját, addig a nagyszínpadot - és a Sziget más területeit - is a Quimby einstandolja. Az elképzelés az, hogy a Sziget Fesztiválköztársaság egy Csodaország, ahol sok fura dolog történik, főleg akkor, ha mindemögött Magyarország egyik legnépszerűbb alterbandája és barátaik állnak.

Így néz ki majd a Quimby-nap a Szigeten

A nulladik nap quimbys eseménysorában a nagyszínpados szuperkoncert mellett megannyi kulturális-zenei program varázsolja el a közönséget, Lewis Caroll meseregénye, az Alice Csodaországban mintájára. Azért figyeljetek oda, mit isztok meg, és ha találtok egy fél pár fehér kesztyűt, tudjátok, kié... Ami meg a félnótás kalaposokat illeti, legyetek résen, és ne vesszetek össze a királynővel, mert a végén még elvesztitek a fejeteket.

A Quimby Csodaországban egy hatalmas, színes és pörgős kultúrvurstlival kezdődik 16 órától. Az akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó középső részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. A Sziget – erre az egy estére – a „nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik - Csodaországban pedig számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik – cirkusz, akrobatika, látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, bábszínház, világzene, táncház és világzene, vetítés, tánc, slam poetry – s megannyi más. Énekkórusok, gyerekprogramok, cirkuszi akrobaták, tűzzsonglőrök, utcaszínház, flamingó-krokett a Vörös Királynővel és az ország legnagyobb teázására is sor kerül.

16.30-tól A VOLT Teraszon egy ember szórakoztat gitárral, ütőhangszerekkel, orgonákkal. A „legtökösebb” zenészek egyike King Automatic, aki egyszemélyes rockzenekarrá vált, miután kiszállt a népszerű Thundercrack nevű zenekarból.

17.30-tól A KUZÓ (KultúrZóna) helyszínén indul a Micsodaország! - Csodaország SLAM POETRY, tematikus verseny élő zenével.

17.45-től a VOLT Teraszon tűnik fel Siegal, a zenész, akit az angol blues legnagyobb egyéniségének tartanak ma. Kiss Tibiék Tom Waits-projektjének, a Braindogsnak a rendszeres vendége.

18.30 A Nagyszínpadon fellép a Firewater. A szuggesztív frontember, a New York-i Tod Ashley olyan zenei világot alakított ki, mintha a világzenei színpad minden fellépője egy koncerten játszana, de kicsit Tom Waits-esen. A pandzsábi, a klezmer, a sanzon, a posztpunk találkozik majd a kabaréval és a kocsmazenével.

18.45 A KUZÓ helyszínén indul a Rájátszás. Az utóbbi évek legizgalmasabb pop-produkciója 2011-ben mutatkozott be először a Margó Városi Irodalmi Fesztiválon. A Rájátszásban a magyar pop-rock szcéna legismertebb alakjai valamint kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az alkotói folyamatban a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik a poéták egy-egy versét. A 30Y, a Kistehén, a HS7 frontemberei értelmeznek újra régi- és mutatnak be friss slágereket a legismertebb hazai kortárs költők szövegeit felhasználva. A Rájátszás játék a szavakkal, a nyelvvel és a zenével. A Szigeten fellép: Kollár-Klemencz Zoltán, Beck Zoltán, Egyedi Péter, Erdős Virág, Háy János, Grecsó Krisztián, Sárközy Zoltán és Takács Marci.

Este 7-kor Ripoff Raskolnikov lép fel a VOLT Teraszon. Közép-európai blues rengeteg érzelemmel, mélyből jövő erőkkel és sokszor végtelen melankóliával. Ő énekelte el angolul a Most múlik pontosant.

A Nagyszínpad fő attrakciója, az egyszeri és megismételhetetlen Quimby koncert 20.30-kor kezdődik, s tart 23-ig.

20.45 Érdemes a Magic Mirror felé elnézni, ahol a kilenc tagú, szupervidám Urban Voodo Machine a rockot a blues-zal, a punkkal, a népzenével és a rockabillyvel is bátran keveri. A saját univerzumot felépítő zenekar hősei kalózok, ördögök és az örömlányok, a legsötétebb kocsmák whiskey-vel locsolt díszletében. Majd itt az estét a Big John and the Vienna Soul Society zárja.

FIgyelem, termékmegjelenítés következik!

A Nulladik napi Quimby Csodaországban koncertre a jegyek elővételben két áron 6.990 forintért, illetve 7.900 forintért kaphatók. A 7900 forintos jegyhez ajándékba jár a koncert napján, a Bookline Könyvek gondozásában megjelenő Quimby-könyv, amit az első 5000 elővételes jegyet vásárló kaphat meg a www.sziget.hu oldalon vásárolt kuponkód ellenében, amit a Bookline-on lehet majd érvényesíteni.


 

 

Szólj hozzá!


Az időjárás tönkretette 12 ezer ember szórakozását – elmaradt a Backstreet Boys koncertje

Az időjárás tönkretette 12 ezer ember...

Óriási vihar tombolt, az egyik beengedő kapu a rajongókra is dőlt a népszerű zenekar oklahomai koncertje előtt – írja a CNN értesüléseire...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Benéztünk a Zártosztályra

Igaz, ez a koncert még a Sziget előtt volt, tehát bizony kissé megkésett ez a beszámoló (fesztiválok országszerte, meg még munka is, nehéz ügy ez, de hát szegény ember akkor ír, amikor ideje van, azt, hogy lusta disznó is vagyok mellesleg, most ne feszegessük), de hát talán jobb későn, mint soha.

Könnyeket csal az ember szemébe a tegnap meggyilkolt énekesnő hangja

Megölték a Britain’s Got Talent énekesnőjét. Simone Kerrt Londonban szúrták halálra tegnap – írja az NLC.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek