Menopauza 1170x180

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

2024/03/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

Luca Bassanese & La Piccola Orchestra Popolare (IT)
04.13. Szombat | Akvárium Klub, NagyHall

A költő, trubadúr és aktivista Luca Bassanese (képünkön) és válogatott bandája bárhol, bármikor kimasíroztat a letargiából. Frenetikus olasz tarantella és balkáni rezesek, mozgalmi dalok és opera buffa egyesítik a közönséget egy eksztatikus szeánszban, és közben az üzenet sem marad el. Üdv a kalózhajón, ami az Adriai-tenger két partja között portyázik, és bárkit felvesz a fedélzetére!

Elán
04.11. Csütörtök | Szimpla Kert

Hamisítatlan kávéházi zene a 21. századból, gazdag hangzással, ahol a harmonikáé a főszerep, de a hegedű, cimbalom klarinét és énekhang sem marad el. Virtuóz szólók és könnyed szökellés a Balkán és a Kárpát-medence dallamai között. (A showcase programot az UPBEAT támogatja. A showcase program 40 perces koncertekből áll, ahol feltörekvő hazai és nemzetközi tehetségek mutatkozatnak be a szakmai közönségnek. A showcase program koncertjeire ingyenes a belépés!)

Duckshell
04.13. Szombat | Erzsébet tér / Terasz

A zenekart gimis barátok alapították 2017-ben, akik az éjszakában való találkozások által kiegészültek budapesti underground zenészekkel. Zenéjük stílusokon átívelő, kompromisszumoktól mentes: a két brazil tag és a magyar vonatkozás miatt főleg a Dél-Amerika – Balkán-félsziget tengely zenéiből táplálkozik, de számos más stílusból is merítve áll össze egyedi hangzásviláguk. A Ritmón a legújabb lemez anyagát füstölik el.

Almir Mešković & Daniel Lazar
04.13. Szombat | Akvárium Klub, Lokál

Almir Mešković (harmonika) és Daniel Lazar (hegedű) az oslói zeneakadémián találkoztak, ahol egyértelmű volt: dolguk van egymással. Csak ők hozhatták létre ezt a virtuóz keveréket, ami egyértelműen balkáni, de bátran beemel skandináv, pop és komolyzenei elemeket. A Ritmo egyik zenei csemegéje vájtfülűeknek!

 

Conga Heaven, Bongo Hell! dj’s – Cyborg Templar & Tibsā
04.12. Péntek | Erzsébet tér / Terasz

Cyborg Templar és Tibsā vállvetve hoznak egy világjáró szettet a Ritmo közönségének, laza lounge hangulatot teremtve az Erzsébet téren. A radiocafe zenei szerkesztője és barátja több évtizede gyűjtik és keverik népek zenéit korokon, műfajokon és dimenziókon átívelő tudattal. A Congo Heaven, Bongo Hell! – Cyborg Templar szombati rádióműsorának – hatórás különkiadása élőben, csak a Ritmón.

A teljes programtábla itt.

 

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Budapest Ritmo, Bartók Tavasz

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek