Kolbász-párbaj, Moha és Páfrány, valamint rengeteg koncert a Magyar Népdal Napján

2018/08/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Szeptember 15-16-án rendezik meg a Magyar Népdal Napját. Az idei jubileumi évben különösen gazdag és sokszínű programkínálat várja a Martonvásárra érkezőket.

Kolbász-párbaj, Moha és Páfrány, valamint rengeteg koncert a Magyar Népdal Napján

A szombati program a Kolompos együttes táncos-zenés mulatságával indul, majd fellép a Tükrös zenekar és ismét visszatér Martonvásárra a Nógrád megyei Dűvő. Szombat délután Erdélyből, a Kis-Küküllő völgyéből az élő magyar népzene egyik legismertebb tolmácsolója, a Szászcsávási Zenekar lép fel, majd Palya Bea, a magyar népzene egyik legsokoldalúbb nemzetközi hírű alkotója, és a debreceni Pendely Énekegyüttes is a fesztivál vendége lesz.

Az esti tűzijáték előtt a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert vezetésével a Fonogram-díjas Rendhagyó Prímástalálkozó ezúttal Berecz András és Harcsa Veronika közreműködésével egy különleges műsorral áll színpadra.

Az idei fesztivál vasárnapi napján ezúttal a V4 országok: a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar kultúra közös örökségének bemutatására is vállalkozik.

Szeptember 16-án, a Vasárnapi VendégVáró Vigasság programjában a Kolibri Színház a közismert cseh mesejáték, Moha és Páfrány történetével várja a legkisebbeket.

Délidőben Szőke András és Badár Sándor, a stand-up comedy ismert párosa készül egy különleges Kolbász-párbajra, ahol a lengyel kiełbasa, a szlovák klobása, a cseh utopenec és a magyar kolbász kóstolással kísért nemzetközi gasztro-showja várja a közönséget.

Itt lesz az egyik legnépszerűbb szlovák népzenei formáció, Michal Noga és zenekara, majd a világhírű cseh-morva énekesnő és hegedűművész, Iva Bittová koncertjére kerül sor.

A fesztivált a Magyar Állami Népi Együttes „Megidézett Kárpátok” című látványos előadása zárja.

A gyerekprogramok, a kézműves vásár, az utcazenei és utcaszínházi látványosságok, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Hungarikum Udvar és a nagyszínpadi koncertek mellett emlékezetesnek ígérkező gasztronómia újdonságokkal, népzenés kortárs divatbemutatóval, élő rádiós kívánságműsorral és egy 500 fős gyerekkórus felemelő koncertjével is készülnek a szervezők.

Részletes program a képre kattintva!

Magyar Népdal Napja, Martonvásár

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek