Kool & The Gang Best of a Funky Fesztiválon

2023/12/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A funky zene nagyágyúi sorakoznak fel 2024. június 27-én az MVM Dome-ban a Funky Fesztiválon. A három ikonikus zenekar garantálja majd a fergeteges hangulatot, a koncertek között pedig a Get Funky Party jól ismert magyar DJ-i: Suri Imre és Jazzkovács László gondoskodik a hangulatról.

Kool & The Gang Best of a Funky Fesztiválon

A funky nemcsak egy zenei stílus, nemcsak a ritmusok és színek birodalma, hanem egy pozitív energiákkal felturbózott életérzés is, mely egyenlő a vidámsággal és életigenléssel. Magában hordozza azokat a vibráló hangokat és groove-okat, amelyek elválaszthatatlanul összekapcsolódnak a stílus legendáival a funky univerzumában:

Kool & The Gang

A legendás zenekar, 1969 óta tarolja le a színpadokat, és olyan slágerekkel hozott lázba minket, mint a Celebration, Cherish, Jungle Boogie. Két Grammy-díj, hét American Music Award, 25 Top Ten R&B és 9 Top Ten Pop sláger - ez csak néhány a rengeteg elismerések közül. A funky nagy mesterei, zenéjükkel átírták a történelem menetét. Nem csak a múlt büszkeségei, hanem napjainkban is folyamatosan alkotnak, újítanak és lenyűgözik a rajongókat világszerte. A hiphop világában is tisztelik őket, slágereiket pedig a legnagyobb filmekben hallhatjuk.





Earth Wind & Fire experience by Al McKay

A legendás Earth, Wind & Fire gitáros, Al McKay vezetése alatt, Los Angeles egyik legjobb stúdió- és koncertzenészeiből áll. Eredeti hangnemekben és hangulatban adják elő a supergroup slágereit, fenntartva az EWF hangzás magas színvonalát, zenéjük ritmusgazdag és pezsdítő. S hogy miért pont ez lett anno a zenekar neve? Erről és az egész EWF-sztoriról ebben a cikkünkben írtunk.




Martha High & The Soul Cookers

Martha High (Martha Harvin), a soul Istennője – 35 évig kísérte James Brownt. Többek között a Summertime című számban és az Original Funky Divas albumon szerepelt. A Funky Fesztiválra elhozza magával a zenei örökségét, a legnagyobb slágereit. Ma is rendszeresen turnézik a Maceo Parker (James Brown szaxofonosa) zenekarával. A Soul Cookers játékát a kritikusok és a közönség is óriási lelkesedéssel fogadja, amely a jazztől a soulig, a bluestól a funkyig követi végig a régi és az új dallamokat.

 

Funky Fesztivál, Kool & The Gang, Earth Wind & Fire, Al McKay, Martha High, James Brown

 

 

Szólj hozzá!


A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis – átadták a Fonogram-díjakat

A 2023-as év felfedezettje az Ótvar Pestis –...

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.
Új koncertek