Közel 40 helyszínen több mint 100 program – számtalan műfajban: CAFe Budapest

2018/09/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Világsztárok és fiatal tehetségek, formabontó köztéri programok és ősbemutatók, Bartók, Bernstein és a Baltikum – egy hónap, és kezdődik a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál!

A The King’s Singers (Fotó: Marco Borggreve)

Sinfonietta Rīga, Ólafur Arnalds, Balog József, a Soharóza, a Recirquel Újcirkusz Társulat, az East Gipsy Band, Masego, a Flat Earth Society, a The King’s Singers  október 5-én startol, és 17 napon át tart a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál. A zenei programok közül válogattun.

A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, ünnepi produkciókkal, premierekkel és rendhagyó köztéri programokkal teszi felejthetetlenné az őszt. Ólafur Arnalds augusztusban megjelent, re:member című vadonatúj lemezével érkezik,

a The King's Singers világpremierre készül a fesztiválon: a magyar zeneszerző, Gyöngyösi Levente új művét Budapesten szólaltatják meg először.

A Recirquel Újcirkusz Társulat (akiket nagyonszeretünk) My Land című darabja elsöprő sikert aratott az Edinburgh Fringe Fesztiválon, az új produkciót a CAFe Budapest keretében láthatja először a hazai közönség

A száz évvel ezelőtt született zsenit, Leonard Bernsteint két igazi csemegével ünnepli a fesztivál: Candide című, a musical és vígopera határán egyensúlyozó legendás művét Böhm György állítja színpadra, a címszerepben Szemenyei Jánossal. Sötét tónusú kétszereplős kamaraműve, a Trouble in Tahiti pedig Fekete Gyula szintén kétszereplős operájával egy estén látható majd a Zeneakadémián.

Október 6-án a Baltikum egyik legizgalmasabb popzenei produkciója, az észt Girls in Pearls veszi birtokba az A38 Hajó színpadát.

Új fesztiválhelyszínként az Instant is koncertek sorával készül: színpadra lép a Black Flower, a Mongooz And The Magnet, a több hangszeren játszó szenegáli előadóművész-komponista, Ibaaku és a Swing à la Django, Horányi Juli és Fodor Máriusz is.

A részletes program itt

 

CAFe Budapest, fesztivál, kortárs

 

 

Szólj hozzá!


 A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad...

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.
Új koncertek