Lajkó Félix triplázik a VeszprémFesten

2018/06/05  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

A népszerű hegedű virtuóz idén három koncertet is ad a fesztiválon, ráadásul három különböző stílusban. Partnerei a játékban a lengyel VOŁOSI formáció, és a svájci származású dobos klasszis Jojo Mayer.

Lajkó Félix triplázik a VeszprémFesten

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, idén július 11-14. között rendezik meg az igényes programjairól híres VeszprémFestet.

Ziggy Marley, Bob Marley legidősebb fia is ott lesz a VeszprémFesten

A külföldi sztárfellépők mellett hazánk büszkesége, a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző Lajkó Félix három este is fellép a Jezsuita Templomkertben.

Július 11-én a lengyel VOŁOSI társaságában muzsikál majd, akik nemnzetközileg is elismertek az improvizációs jazz világában. A csak vonósokból álló társulat ízlésesen keveri a klasszikust a népzenével, akárcsak Lajkó Félix, így nem kérdés, hogy erőiket egyesítve bombaként fog robbanni a produkció.

Július 12-én amreikai földről érkezik a legendás jazzdobos Jojo Mayer, aki már nem először jár hazánkban. Az elképesztően virtuóz Mayer már 18 évesen a jazztörténet legnagyobbjait kísérte, Monty Alexandertől Dizzy Gillespie-n keresztül Nina Simone-ig. Aztán a kilencvenes évek elején New York-ba költözött, ahol a Prohibited Beatz nevű, korszakos improvizatív partisorozatával alapozta meg hírnevét. A villámkezű dobos, és a nyughatatlan hegedűs kettőse komoly adrenalin-löketnek ígérkezik.

Július 13-án egyedül, de nem magányosan, szóló koncert formájában is megmutatja a színpadon, miért imádja a világ. A Songlines világzenei szaklap 2017-ben a legjobb világzenei előadók közé jelölte, három éve A madárnak című számát több mint tizennyolcezer dal közül a második legjobbnak választották a világ egyik legnevesebb dalszerzőversenyén, lemezei mindig ott vannak a világzenei toplisták élmezőnyében. Az improvizáció mestere saját bevallása szerint még maga sem tud rendesen zenélni, és cseppet sem érdekli hány értékes zenei díjat, vagy méltatást kap, ez egyáltalán nem doppingolja. 

Mindhárom koncert a Jezsuita Templomkertben lesz, és mindegyik este 19 órakor kezdődik majd.

VeszprémFest, Ziggy Marley, Joss Stone, Amy Macdonald, Aloe Blacc, José Cura, Miklósa Erika, Ramón Vargas, Rost Andrea, Lajkó Félix

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek