Láttál már metálost ülve fesztiválozni? A Hellfest sem tudja elképzelni...

2021/02/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tegnap számoltunk be arról, hogy a francia kormány közlése szerint megtarthatók a nyári fesztiválok Franciaországban – de a koronavírus-járvány miatt koncertenként maximum ötezer fős, ülő közönség előtt, távolságtartással.

Fotó: Hellfest

Bizonyára van olyan francia fesztivál, amely esetében a szervezőknek rentábilis marad az esemény, mert vagy ötezer közeli amúgy is a közönségük, vagy át tudják szabni a kereteiket erre a létszámra. S biztos van olyan fesztivál is, ahol a távolságtartás és az ücsörgés nem rontja le a fesztiválfeelinget. Sőt: tuti akad olyan francia feszt is, akik mindkettőre képesek. A Hellfest Festival azonban nem tartozik ezek közé.

Ahogy a nevéből is következtethetünk, a 2006-os alapítású Hellfest Summer Open Air Európa egyik legnagyobb heavy metal fesztiválja, 2017-ben például napi 55 ezer jegyet adtak el rá.

A bevezetőben említett korlátozásra a szervezők így reagáltak:

"Kétségtelen, hogy számos klasszikus zenei, tánc-, színházi és más rendezvény számára lehetséges lesz alkalmazkodni. Számunkra azonban ezek a kritériumok lehetetlenné teszik 2021-es rendezvényünk megtartását, ami arra kényszerít bennünket, hogy az évfordulós fesztiválunkat elhalasszuk. (...) Ha elképzelünk egy Hellfestet, amelyen 5000 fesztiválozó vesz részt a 60.000-ből, ülve és távolságtartva – különlegesnek is mondhatjuk, de inkább bűnnek hívnánk.. Sajnos ezen döntés és keretrendszer elsősorban a fiatalokat megcélzó zenei fesztiválokat fogja komolyan sújtani. Más fesztiválokkal ellentétben, bár nehéz döntés volt, nem fogadjuk el ezeket a túlságosan korlátozó szabályokat, mert ez abszurd helyzetet idézne elő. A fesztiválnak a szabadság terének kellene lennie, ahol a társadalmi érintkezés és a zene szellemiségét nem lehet feláldozni egy járvány oltárán. A vírussal való együttélés nem jelentheti azt, hogy lemondjunk arról, ami boldoggá tesz minket... "

Hát, mit mondjunk... megértjük... Egy efféle buli nem egy jazzpiknik, amelyen elücsörögnek az emberek a fűben. Figyeljük, hogy miként reagálnak a kormánydöntésre a további francia fesztiválok.

 

 

Franciaország, 2021 nyár, fesztiválok, ülős fesztivál, covid, korlátozások, U5000, Hellfest

 

 

Szólj hozzá!


The Grand Reopening: Budapestet is érinti a Postmodern Jukebox újrainduló világturnéja

The Grand Reopening: Budapestet is érinti a Postmodern...

A világhírű zenészek visszatérésének témája a 20-as évek, a Nagy Gatsby korszakának megünneplése. Eddig minden budapesti koncertjükön ott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Ez kész: VeszprémFest 2021

Teljes a VeszprémFest idei programja: a Cotton Club Singers, a Concerto Budapest és az LGT slágereket játszó Zenevonat is fellép az augusztus 17. és 21. között megrendezendő fesztiválon.

Elkészültek a százéves gramofon restaurálásával

Egy több mint százéves, feltehetően bécsi gyártmányú gramofont mutat be a nagyközönségnek a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum, a hanglejásztó készülék felajánlásként került a közgyűjteménybe, és több hónapos munkával restaurálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek