Láttál már metálost ülve fesztiválozni? A Hellfest sem tudja elképzelni...

2021/02/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Tegnap számoltunk be arról, hogy a francia kormány közlése szerint megtarthatók a nyári fesztiválok Franciaországban – de a koronavírus-járvány miatt koncertenként maximum ötezer fős, ülő közönség előtt, távolságtartással.

Fotó: Hellfest

Bizonyára van olyan francia fesztivál, amely esetében a szervezőknek rentábilis marad az esemény, mert vagy ötezer közeli amúgy is a közönségük, vagy át tudják szabni a kereteiket erre a létszámra. S biztos van olyan fesztivál is, ahol a távolságtartás és az ücsörgés nem rontja le a fesztiválfeelinget. Sőt: tuti akad olyan francia feszt is, akik mindkettőre képesek. A Hellfest Festival azonban nem tartozik ezek közé.

Ahogy a nevéből is következtethetünk, a 2006-os alapítású Hellfest Summer Open Air Európa egyik legnagyobb heavy metal fesztiválja, 2017-ben például napi 55 ezer jegyet adtak el rá.

A bevezetőben említett korlátozásra a szervezők így reagáltak:

"Kétségtelen, hogy számos klasszikus zenei, tánc-, színházi és más rendezvény számára lehetséges lesz alkalmazkodni. Számunkra azonban ezek a kritériumok lehetetlenné teszik 2021-es rendezvényünk megtartását, ami arra kényszerít bennünket, hogy az évfordulós fesztiválunkat elhalasszuk. (...) Ha elképzelünk egy Hellfestet, amelyen 5000 fesztiválozó vesz részt a 60.000-ből, ülve és távolságtartva – különlegesnek is mondhatjuk, de inkább bűnnek hívnánk.. Sajnos ezen döntés és keretrendszer elsősorban a fiatalokat megcélzó zenei fesztiválokat fogja komolyan sújtani. Más fesztiválokkal ellentétben, bár nehéz döntés volt, nem fogadjuk el ezeket a túlságosan korlátozó szabályokat, mert ez abszurd helyzetet idézne elő. A fesztiválnak a szabadság terének kellene lennie, ahol a társadalmi érintkezés és a zene szellemiségét nem lehet feláldozni egy járvány oltárán. A vírussal való együttélés nem jelentheti azt, hogy lemondjunk arról, ami boldoggá tesz minket... "

Hát, mit mondjunk... megértjük... Egy efféle buli nem egy jazzpiknik, amelyen elücsörögnek az emberek a fűben. Figyeljük, hogy miként reagálnak a kormánydöntésre a további francia fesztiválok.

 

 

Franciaország, 2021 nyár, fesztiválok, ülős fesztivál, covid, korlátozások, U5000, Hellfest

 

 

Szólj hozzá!


Megvesznek a zenéért a Park karácsonyi kisfilmjében szereplő kutyák

Megvesznek a zenéért a Park karácsonyi kisfilmjében...

A tavalyi viszontagságos évet egy szívbemarkoló kisfilmmel zárták, amiben a Park karbantartója emlékezett vissza azokra az időkre, amikor élettel,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hobo után Deák Bill Gyula is lemondta az összes fellépését

A blues királya úgy döntött, ismét bezárkóznak a feleségével. A döntésben nagy szerepe volt neje és saját betegségének, valamint annak is, hogy Kóbor János kórházba kerülésének híre is megrémisztette őket – írja a bulvárlap.

A Pater Noster nem egy lift...

A Pater noster a Miatyánk imádság latin nyelvű változatának felütése. A páternosztert azért hívják így, mert a rózsafüzéren egy speciális gyöngy jelzi, hogy ráfordul a Miatyánkra az imasor, a felvonó is egy ponton átfordul – így kapta a nevét. És ez a címe egy most megjelent magyar számnak is, amely egy készülő film...
Új koncertek