Mégis elmarad a Woodstock 50 Amerikában. Vagy nem...

2019/04/30  ·   Fesztivál   ·  Simonyi Éva

A Woodstock 50 befektetői lefújták a fesztivált, de a szervezők erősködnek, hogy így is megtartják az eseményt

Mégis elmarad a Woodstock 50 Amerikában. Vagy nem...

Ahogyan nemrég írtuk, problémák adódtak a szervezés során, ugyanis bizonyos engedélyek kérelmezését a szervezők nem indították el időben, így megcsúszott a múlt hétre tervezett jegyárusítás elindítása.El is indultak a pletykák, hogy a problémás szervezés miatt elmarad a fesztivál, de akkor a szervezők mindenkit megnyugtattak, hogy erről szó sincs.

Most azonban mégis úgy tűnik, nagyobb a baj, mint gondoltuk, ugyanis a fesztivál fő szponzora, a Dentsu Aegis Network visszavonta támogatását, és kiadott egy nyilatkozatot, amelyben közölték: a fesztivál elmarad. A szervezők azonban még semmilyen közleményt nem jelentettek meg, illetve a fesztivál körüli problémáknak semmi nyoma sem az esemény Facebook-oldalán, sem a honlapon. Ezen oldalak szerint a fesztivál még mindig megrendezésre kerül augusztus 16. és 18. között a Watkins Glenben, New Yorkban. A rendezők új befektető után néznek, habár durván három hónappal a fesztivál előtt ez igencsak nehezen megléphető akadálynak tűnik.

Bár eddig úgy tudtuk, hogy csak az engedélyekkel voltak problémák, kiderült, hogy már akkor is sejteni lehetett (volna), hogy nem stimmel minden a szervezéssel, amikor a fesztivál fellépőinek fizetését késve utalták át.

Tim O’Hearn, Schuyler megyei (New York állambeli) ügyintéző, akihez területileg tartozik az ügy, megerősítette az NPR-nek (National Public Radio), hogy megkeresték a befektetők, hogy lemondják a fesztivált.

A befektető Dentsu ezt a nyilatkozatott jelentette meg:

“Egy ügynökség számára maga az álom, ha ikonikus együttesekkel dolgozhat együtt és ha részt vehet igazán fontos mozgalmakban. Nagy tapasztalatunk van benne, hogy olyan eseményeket szervezzünk, amelyek összehozzák az embereket, akiknek közös az érdeklődésük, ezért is döntöttünk úgy, hogy részesei leszünk a Woodstock 50. Évfordulós Fesztiválnak. De a borzasztóan sok befektetett idő, erőfeszítés és elköteleződés ellenére úgy gondoljuk, hogy az esemény nem tud úgy megrendezésre kerülni, hogy az méltó legyen a Woodstock névhez, miközben biztosítani tudja a fellépő művészek, a partnerek, és a résztvevők biztonságát is. Ennek eredményeképpen, hosszas megfontolás után a Dentsu Aegis Network, mint a Woodstock 50 partnere, úgy döntöttünk, hogy lefújjuk a fesztivált. Akármennyire fájdalmas is ez, úgy gondoljuk, hogy ez a legkörültekintőbb és okosabb megoldás jelenleg minden érintett számára.”

A Woodstock 50 képviselői azonban ezt a nyilatkozatot osztották meg a Pitchfork-kal:

“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindent megtegyünk a Woodstock 50. Évfordulós Fesztivál olyan szintű megrendezéséért, amely méltó lesz ehhez a névhez, és a fesztivál ikonikus helyzetéhez az amerikai kultúrában. Bár az anyagi támogatást nyújtó partnerünk visszavonta a befektetését, természetesen mi folytatjuk a fesztivál szervezését, és terveink között szerepel új partnerek bevonása is. Szeretnénk megköszönni a New York állambeli Schuyler megyének a rengeteg munkát és támogatást. A lényeg tehát: lesz Woodstock 50. Évfordulós Fesztivál, mivel muszáj hogy legyen, és fantasztikus lesz ”.

Michael Lang szervező elmondta a TMZ-nek, hogy a Dentsu bejelentése teljesen megdöbbentette és meglepetés volt számára. A fesztivál képviselői eljuttattak egy nyilatkozatot egy helyi újsághoz, melyben az áll, hogy most is épp a Dentsuval telefonálnak, illetve, hogy tagadják, a fesztivál törlését. Az illetékesek jogorvoslatot szeretnének az elhangzott kommentekért (hiszen az a bejelentés, hogy elmarad a fesztivál, hogyha nem igaz, károsíthatja az esemény hírnevét, esetleg jegyeladásait).

Várjuk a további híreket, ami azonban egészen biztos, hogy a Budapest Parkban lesz egy Woodstock-emlékbuli, 2019. augusztus 15-én, amelyen a Bonus Track Band szolgáltatja a zenét, és olyan fellépők lesznek, mint Jordán Adél, Gryllus Dorka, Ónodi Eszter, Simon Kornél, Thuróczy Szabolcs, Tompos Kátya, Törőcsik Franciska, Trokán Nóra és a meglepetés vendégek.

Woodstock 50., fesztivál, USA, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek