Megtartanak egy fesztivált decemberben – úgy igazán, élőben, nézőkkel

2020/11/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A Fonográf fesztivál Komáromban (Komárno) lesz december 3. és 6. között – és nincs köze a magyar zenekarhoz, úgy aposztrofálják magukat, hogy az "igényes kultúra fesztiválja. Egyetlen komncert lesz online, a többit – korlátozott számban – élőben tekinthetik meg a zenére éhezők, természetesen (nem az) a nézőterek ötven százalékos kihasználtsága, valamint a szükséges óvintézkedések betartása mellett.

Megtartanak egy fesztivált decemberben – úgy igazán, élőben, nézőkkel

Az 5 és fél millió lakosú Szlovákiában az országos (ingyenes) tesztelés első fordulójában hivatalos adatok szerint mintegy hárommillióan, a másodikban valamivel több mint kétmillióan vettek részt. A fertőzöttek aránya a két koronavírus-tesztelés között a kormány által közzétett adatok szerint 58 százalékos csökkenést mutatott. Decemberben újabb teszt várható. Szomszédainknal a szigorú intézkedések és a tesztelés kombója meghozta az eredményt: ott már november közepén kinyithattak a mozik és színházak.

Épp ezért a Fonográf Polgári Társulás vezetősége úgy döntött, nem hagyja „elúszni” a 9. Fonográf Fesztivált. Igaz, a testvérhelyszínek koncertjeit átrakták márciusra, de így is lesz mit nézni-hallgatni a komáromi Tiszti Pavilonban és az Egressy Béni Városi Művelődési Központban:

December 3-án a Parno Graszt nyitja a fesztivált, másnap  a Pósfa zenekar, majd a Vadkerti Imre és barátai elnezvezésű formációl ép fel, december 5-én Agócs Gergely és a Parapács zenekar szórakoztatja a kiéhezett nagyérdeműt, december 6-án az Ötödik Évszak zenekar játszik „élőben” a Tiszti Pavilonban, este 18.00 órakor pedig záróakkordként  Lakatos Róbert és barátai lépnek színre.

A rendezvény egyetlen online koncertje december 6-án 10.30-tól lesz: Paár Julianna: Kerekerdő című előadását streamelik.

via ma7sk

 

 

 

Fonográf fesztivál, Komárom, Szlovákia, Parno Graszt

 

 

Szólj hozzá!


Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

Biztos mesél Balázs Fecóról is Horváth Attila

A Lemezjátszó Classic programsorozat vendége a következő alkalommal minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila lesz, aki...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A filmek sztorijából csak a zenei témákat emeltük ki.

Új szabadtéri koncerthelyszín nyílik Budapesten

Szabadtéri koncerthelyszínt nyit új főzdéje mellett a Monyo – értesül a Kreatív.hu
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek