Mamma Mia!

Na de mik ezek a galambszobrok városszerte?

2021/06/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Bárdi Dominik galambszobrai a Rekulturalizmus legutóbbi gerilla akciójaként kerültek a város különböző pontjaira.

Fotók: Czeglédi Mátyás

A Rekulturalizmus a Bánkitó fesztivál, Auróra Közösségiház és az AZVLM együttműködéséből, a VAHATandem Culture nemzetközi program keretei között született. Egyre több civil kapcsolódik be amozgalomba, mely a művészet eszközeivel kívánja hirdetni a független kultúránk fontosságát. A Rekulturalizmus azon független művészek, alkotók, kulturális szereplők és a befogadói oldal képviselőinek összefogásából kialakuló eszmerendszer, akik nem kívánnak a kultúrharcban részt venni, nem fogadják el azt legitim küzdelemként, azonban ragaszkodnak azon jogaikhoz és képességeikhez, hogy cselekvő erőként formálják a közbeszédet, a politikai és társadalmi környezetet, elutasítják a művészet szabadságát korlátozó folyamatokat.

Bárdi Dominik galambjai felhívják a figyelmet a már-már elfeledett vagy figyelmen kívül hagyott, de nagyon szép és elismert köztéri szobrokra. A galambok – melyek sorsa nyitva áll, hiszen nem tudjuk, hogy meddig maradnak mostani helyükön – segítenek az utca emberének, hogy megláthassa a közelükben elhelyezkedő – s mostanában kihalófélben lévő – kiemelten jó köztéri szobrokat. Felhívják a figyelmet a mai tendenciára, ahol a köztéri szobrászatot inkább a politikai érdekek, mintsem a művészi értékek
dominálják. Pusztán létezésükkel mutatják, hogy bár zord környezetben vannak, mégis az erős kulturális vonzás nagyobb hatással van rájuk.

Te is láttad már a galambokat? Hol?

 

Belogolt a Bánkitó Fesztivál

 

Rekulturalizmus, Bánkitó fesztivál, Auróra Közösségiház, Bárdi Dominik, galamb, szobor

Képtár

  • Na de mik ezek a galambszobrok városszerte? kép 88325
  • Na de mik ezek a galambszobrok városszerte? kép 88326
  • Na de mik ezek a galambszobrok városszerte? kép 88327
 

 

Szólj hozzá!


Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC által is elismert fiatal énekesnő

Kaliforniában forgatott klippel tér vissza a BBC...

A szlovák popsztár, Karin Ann sikeres tavaszi EP-je, és komoly nemzetközi turnéja után új klippel jelentkezik. A fiatal énekesnő, akit BBC egyik...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Józsi az Akváriumba megy

A Kelemen Kabátban Józsi című albuma tavaly jelent meg és ahogy azt Horváth Boldi mondta, életük legszemélyesebb lemeze lett. A dalokat egymás után mutatták be a rajongóknak, amelyeket egy csokorban február 10-én hallhat a közönség először élőben az Akváriumban, ahol a Hősök és JumoDaddy lesznek a vendégeik.

Freakin’ Disco: Akartunk írni egy könnyedebb, kedvesebb, lágyabb zenét. Ez nem jött össze...

Készül a Freakin’ Disco TOTEM című harmadik lemeze. A Face Yourself című számot már hallhattuk, most pedig megérkezett a második single Gekko címmel, amit március 25-én az A38 Hajón már élőben is hallhat a közönség.
Új koncertek
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest 
Folklór...
Folklór...
Budapest