NO EXIT: a szerbiai fesztivál nem adja fel

2021/02/03  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Lángoló értesülése szerint 2021. július 8. és 11. között lesz fesztivál a Péterváradi erődben.

Fotó: EXIT/FB

Bár a világjárvány leküzdhetetlen akadályokat gördített nemcsak az EXIT, hanem a világ összes fesztiválja elé, az újvidéki stáb volt az egyik, ha nem az egyetlen, akik a legkeményebben küzdöttek a 2020-as évért.Tavaly az történt, hogy először elhalasztották augusztusra a rendezvényt, majd amikor egyre rosszabb lett a helyzet, azt tervezték, hogy szűkebb keresztmetszetben, de megtartják a fesztivál, végül – ahogy a világon minden tömegrendezvényt – teljes egészében lemondták.

Jelenleg leginkább olyan híreket közlünk, amelyek további törlésekről szólnak, az EXIT ezek között üdítő kivétel.

"Azt is írják, hogy az optimizmus abból fakad, hogy a szerbek átoltottsága rendkívül jól halad, és úgy számolnak, hogy a közeljövőben havonta egymillió embert oltanak be, ami a szerb lakosság 15 százaléka. Ezen kívül a szerb számítások szerint már a lakosság 40 százaléka lehet védett a vírus ellen amiatt, mert vagy átesett a fertőzésen, vagy már oltott, de ez a szám még nagyobb is lehet. Szóval szerintük tavaszra az országban normalizálódik a helyzet, és mindenki visszatérhet a normális életéhez"olvastuk a Lángolón.

A 20 éve diákmozgalomként indult, és időközben Európa egyik legjelentősebb fesztiváljává érett EXIT alapvető céljai nem változtak az évek során: a békét és a szabadságot hirdeti, így számos kihívással nézett szembe az elmúlt két évtizedben.

Most, ha minden jól megy, 2021. július 8-11. között az EXIT ismét kitárja a kapuit, hogy több mint 100 országból fogadjon látogatókat Európa egyik leglátványosabb fesztivál helyszínén, a 18. században épült Péterváradi Várban, Újvidéken. A már augusztusban bejelentett első fellépők erős programot ígérnek, amely ár-érték arányban szinte verhetetlen. Elfogadta a szervezők meghívását a kétszeres Grammy-díjas David Guetta, dubaji hiphopsztár, Tyga, valamint DJ Snake is.  Szintén biztossá vált, hogy a fesztivál zárásaként Eric Prydz és Four Tet lépnek közösen színpadra egy látványos show keretében.
 
A keményebb műfajok kedvelőinek érkezik a legendás Sepultura, a techno rajongók pedig Dax J és Kobosil kooperációját várhatják a leginkább. Emellett számos új generációs előadó is bekerült a jövő évi line-upba, köztük Boris Brejcha és a Metronomy. A 20. EXITen fellép a punk rock ikon Marky Ramone, a svéd rock egyik zászlóshajója, a Thundermother, de mellettük Denis Sulta, a Laibach, Marko Nastic, Goblini, Massimo, Coeus, Kristijan Molnar b2b After Affair, Lag, Layzie, Runy és Space Motion is ott lesz az újvidéki fesztiválon. Ezek az első nevek, de bizonnára további fellépők bejelentése várható még a következő időszakban.

Drukkolunk!

EXIT fesztivál, Szerbia, Covid-19, 2021, David Guetta, Tyga, Sepultura, Metronomy

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek