Menopauza 1170x180

Omega Testamentum a Szarvasi Vízi Színházban

2024/07/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházban; a kéthetes fesztivál az Omega Testamentum, Debreczeni Ferenc új zenekarával veszi kezdetét.

Fotó: Omega Testamentum

A szervezők a Színház fantomja címmel többfordulós nyomozós játékot is indítanak, amely a fesztivállal veszi kezdetét és szeptember 30-ig tart. A 2-6 fős csapatok a játékra a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek, fekete borítékok segítségével egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt kell kinyomozniuk, mely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni.

A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum főként saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. Július 12-én Barta Lajos Szerelem című színművét játsszák; másnap a Tessedik Sámuel életéről szóló Az Akácember musicalt; 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédiát; és sor kerül az évek óta sikerrel futó Sors bolondjaira is.

Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré előadása lesz látható; másnap az Imádok férjhez menni zenés vígjáték; 23-án, Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés showt adják elő.

A gyerekeket július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjátékkal, vagy 24-én, a fesztiválsorozat zárásaként a Brandnyúl lép fel.

Idén is lesznek ingyenes előadások a fesztivál alatt: július 14-én Százféle változatban címmel egy Cseh Tamás-estet tartanak; ezt követi 15-én az Írók, költők, szerelmek zenés irodalmi műsor. Július 21-én egy Bohém randevú elnevezésű "dallamkoktél" várja a közönséget, míg 18-án a Csizmás kandúr szlovák mesejátékot láthatják a nézők a szlovák-magyar nyelvű színháztól.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

 

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

Szarvasi Vízi Színház, Cervinus Művészeti Fesztivál, Omega Testamentum

 

 

Szólj hozzá!


Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Expressz – nem csiga! – buszjárat indul Budapest és a Művészetek Völgye között

A rendezvény idején – július 19. és 29. között – a Budapest-Veszprém-Kapolcs-Tapolca vonalon közlekedő, menetrend szerinti autóbuszok mellett hat idősávban indulnak majd expressz járatpárok, szükség esetén több busz is egyidejűleg.

Ahol még a szabadság is szabira megy – Bánkitófeszt

Kezdem a végén: a Bánkitóra csak teljes erőbedobással érdemes menni, úgy, ahogy mi, fél napra (péntek), igazából nem, illetve arra jó volt ez is, hogy felületesen megismerkedjünk a fesztivállal, amelyen még sosem jártunk. Spoiler: a naptárunkba már bevéstük a 2025-ös fesztivál dátumát, az összes napot, pedig még nincs is meg :)
Új koncertek