Menopauza 1170x180

Omega Testamentum a Szarvasi Vízi Színházban

2024/07/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházban; a kéthetes fesztivál az Omega Testamentum, Debreczeni Ferenc új zenekarával veszi kezdetét.

Fotó: Omega Testamentum

A szervezők a Színház fantomja címmel többfordulós nyomozós játékot is indítanak, amely a fesztivállal veszi kezdetét és szeptember 30-ig tart. A 2-6 fős csapatok a játékra a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek, fekete borítékok segítségével egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt kell kinyomozniuk, mely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni.

A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum főként saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. Július 12-én Barta Lajos Szerelem című színművét játsszák; másnap a Tessedik Sámuel életéről szóló Az Akácember musicalt; 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédiát; és sor kerül az évek óta sikerrel futó Sors bolondjaira is.

Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré előadása lesz látható; másnap az Imádok férjhez menni zenés vígjáték; 23-án, Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés showt adják elő.

A gyerekeket július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjátékkal, vagy 24-én, a fesztiválsorozat zárásaként a Brandnyúl lép fel.

Idén is lesznek ingyenes előadások a fesztivál alatt: július 14-én Százféle változatban címmel egy Cseh Tamás-estet tartanak; ezt követi 15-én az Írók, költők, szerelmek zenés irodalmi műsor. Július 21-én egy Bohém randevú elnevezésű "dallamkoktél" várja a közönséget, míg 18-án a Csizmás kandúr szlovák mesejátékot láthatják a nézők a szlovák-magyar nyelvű színháztól.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

 

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

Szarvasi Vízi Színház, Cervinus Művészeti Fesztivál, Omega Testamentum

 

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek