Öt napra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

2023/05/31  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb fesztiválja, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap bábszínházi előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket a zalai dombok közé.

Zalacsányban fesztiválozik Candy Dulfer – Örvényesvölgy 2023 (frissítve)

FIGYELEM! Az Örvényesvölgy Fesztivál nem az Örvényeshegy Piknik fesztivál folytatása – a két esemény elkülönül egymástól, egymástól független szervezőcsapattal. A zalacsányi helyszín azonos, de az Örvényesvölgy Fesztivál egy új kezdeményezés, új koncepcióval 2023-ban.

Magyarország legújabb fesztiválját, az Örvényesvölgy Fesztivált két júniusi hétvégén - 9-11. és 16-17-én - tartják a zalai dombok között Zalacsányban, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

A második hétvégén öt külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues és az elektro-swing legnagyobbjai. Fellép a 35 éves, Grammy-díjas GIPSY KINGS Diego Bailardo vezetésével és CANDY DULFER, a Grammy-díjra jelölt holland szaxofonos és zenekara is. Az osztrák DELADAPCrazy-Swing – Dirty Jazz" koncertjével mozgatja majd meg a magyar közönséget, de érkezik a Nagy-Britanniában 2022-ben az év énekesének választott KEVIN DAVY WHITE is. Zalacsányba tér haza New York-ból NÉMETH FERENC jazzdobos, aki igazi nagyágyúkat hoz magával: SEAMUS BLAKE tenor-szaxofonost, aki jelenleg a Pink Floyd-alapító/énekes Roger Waters zenekarában játszik, és GILAD HEKSELMAN, gitárost – ők együtt ma az amerikai jazz élet legkeresettebb előadói. Hazai fellépőként többek között a CSÍK ZENEKAR és az ANIMA SOUND SYSTEM lép fel a fesztiválon.

A fesztiválon a már így is gazdag gyerekprogramok sorát bővítik a szervezők június 11-én bábszínházi előadásokkal és kézműves foglalkozással. 

Az első hétvégén 7 kifejezetten gyerekeknek szóló program várható így 2 bábszínházi előadás: a FIGURINA BÁBSZÍNHÁZ 25 éve legsikeresebb Grim(m)aszok című előadása, VITÉZ LÁSZLÓ és az elátkozott malom című bábjáték, a HÍMZETT IGRICEK gyerekeknek szóló interaktív vásár komédiája, Navratil Andrea, a Kobzos Együttes és a keszthelyi Család Iskola növendékeinek gyermekkoncertje, gyermek kézműves foglalkozások, hagyományos mesterségbemutatók, és 10-én szombaton egész nap Varázshangok Játszóház!

A második hétvégén, 17-én szombaton 6 gyermekprogram várható: a Príma-díjas Holló Együttes „VÁSÁRFIA" című jelmezes, interaktív gyerekműsora, "HÁROM BAJUSZ GAZDÁT KERES" címen, Víg Balázs interaktív irodalmi műsora, a HÍMZETT IGRICEK: „VÁSÁRI MESÉK - játékok a múltból" című gyermekprogramja, régészeti ásatási bemutató, múzeumpedagógus vezetésével, gyermek kézműves-foglalkozások – és egész nap Varázshangok Játszóház.

Örvényesvölgy Fesztivál, Gipsy Kings, Deladap, Csík zenekar, Kevin Davy White, Zalacsány, Candy Dulfer

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek