Öt település fogott össze az első Boglya Feszt megrendezésére a Tisza-tónál

2023/06/05  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Először rendezik meg a Boglya Feszt öko-művészeti fesztivált június 23. és 25. között a Tisza-tónál öt településen: Tiszadorogmán, Egyeken, Ároktőn, Tiszabábolnán és Tiszavalkon.

Öt település fogott össze az első Boglya Feszt megrendezésére a Tisza-tónál

A Boglya Fesztet öko-szemléletben szervezik, hiszen a Tisza-tó természeti értékének megőrzése a legfontosabb.

A közlemény szerint a háromnapos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek mellett az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel, és a Bíborszél, a gyerekeket a Veronaki zenekar szórakoztatja.

A  fesztiválra látogatók hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálhatják például a kosárfonást és a csipkeverést, valamint aktív tagjai lehetnek a falusi irodalmi szalon életének is. A vállalkozó kedvűek részt vehetnek közösségi kertészkedésben, készíthetnek tésztát az ebédhez vagy meglátogathatják a fesztivál idején tárt kapukkal váró portákat.

Lesz ártéri élménytraktorozás, társasjáték klub!

A Boglya Feszt védnöke Dimitry Ljasuk környezetvédő, filmrendező. A Jóreménység-sziget és A Tisza nevében című filmjeit a fesztiválon újból megtekintheti a közönség.

A rendezvény idején térítésmentesen lehet igénybe venni a négyszáz sátorhely egyikét, de a környékbeli településeken is találhatók szállások. A szervezők külön Facebook-csoportban segítik a szállást keresők és kínálók egymásra találását.

További információk a www.boglyafesztival.hu oldalon találhatók.

 

Kicsi a sziget, DENAGYVILÁG – Szigetmonostoron összművészeti fesztivál indul közösségi összefogásból

Boglya Feszt, Tisza-tó

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek