Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

2018/12/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Fotó: FEZEN (FB)

30 éves jubileumukat ünneplik július 26-án a FEZEN-en a Life of Agony tagjai. Rögtön bemutatkozó albumukkal olyan munkát tettek le az asztalra, amit 25 év távlatából sem lehet elfelejteni, a River Runs Red című korongot a Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb metalalbuma közé is beválogatta. A viharos múltba persze két szünet is tartozik, de a Keith-ből közben Mina Caputová váltó régi-új énekesükkel, a szintén alapító Joey Z.-vel és Alan Roberttel, valamint Veronica Bellinoval fellálló banda aktívabb, mint valaha.

Ozzy Osbourne gitárosa, Gus G. járt már a FEZEN-en (és a múlt héten az A38-on), 2014-ben szóló produkciójával érkezett Székesfehérvárra, most power metal zenekarával, a Firewinddel jön július 27-én a fesztiválra. A görög gitárhős még első demóihoz verbuválta össze a zenekart Szalonikiben, és igazi szerelemprojekt lett belőle. Nyolc stúdióalbummal a hátuk mögött a FEZEN zárónapján érkeznek Székesfehérvárra.

Három Grammy jelöléssel, MTV Music Awards díjjal és vadonatúj albummal érkezik a Queensrÿche Székesfehérvárra. A nyolcvanas években alakult, a kilencvenes években sikert sikerre halmozó amerikai banda az alapító gitáros, Michael Wilton szerint "hosszú idő után a legmetálabb, legprogresszívebb albummal" jelentkezik 2019 márciusában. Így borítékolható, hogy a július 27-én új dalokat is hoznak a FEZEN-re a régi slágerek mellett.

Egy év kihagyás után Paksi Endréék is visszatérnek a FEZEN-re. A magyar heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian idén többszörös jubileumot ünnepelt egy új balladaválogatással. Az acélszív lemez megjelenésének harmincadik, a zenekar újjáalakulásának huszadik évfordulója mellett, Paksi Endre hatvanadik születésnapja is 2018-ra esett. Jövőre a FEZEN-en július 27-én találkozhatunk velük.

FEZEN 2019, Life of Agony, Gus G., Firewind, Queensrÿche, Ossian, Paksi Endre

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek