Szavaztak az együttesek, a Sziget a fellépők kedvenc fesztiválja

2017/01/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Január 11-én, a késő esti órákban osztották ki a 2016-os évadot értékelő, a nemzetközi fesztiválszakma legnívósabb díjának számító European Festival Awardot. A szerda esti gálán, a hollandiai Gröningenben ismét hatalmas magyar siker született: a Sziget lett többek között a "Fellépők Kedvenc Fesztiválja". Ezzel – a korábbi elismerésekkel együtt – a Sziget már minden kategóriát megnyert, amit csak lehetett.

Szavaztak az együttesek, a Sziget a fellépők kedvenc fesztiválja

"Korábban a fesztiválszakma és a közönség, most pedig a nemzetközi fellépők is ránk voksoltak. Büszke vagyok, hogy a Sziget immár – egyedülálló módon - minden olyan kategóriában, amiben jelölhető, megnyerte a fődíjat"- mondta Gerendai Károly, a díj átvétele után. "Ez persze nagy felelősség is, hisz' ezt a teljeskörű bizalmat meg is kell tartani. Szerencsére a jelek azt mutatják, hogy a közönség bizalma töretlen, az viszont nagyon fontos visszajelzés, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztiválunkat. Talán azért is, mert a Sziget sokszínű, és sokszínű a közönsége is, akik nem csak egy-egy koncert, hanem a változatos élmények miatt érkeznek hozzánk, így a zenekarok nem csupán saját közönségükkel, hanem egy sokkal tágabb zenarajogó körrel találkozhatnak nálunk" – tette hozzá a főszervező. A Sziget olyan fesztiválok közt győzedelmeskedett ebben a kategóriában, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound.

Az European Festival Awards véghajrájában a Sziget Szervezőiroda több kategóriában is az élmezőnyben várta a végeredményt. A Sziget Fesztivál két csoportban is, a "Legjobb Nagyfesztivál" illetve a "Fellépők Kedvenc Fesztiválja" kategóriába került az előkelő mezőny legjobbjai közé, a B.my.Lake a "Legjobb Kisfesztivál" kategóriába várta a végeredményt az első tíz között, míg a Sziget nyáron elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu, amellett hogy korábban neki ítélték az "European Festival Awards "Életmű Díját", két további kategóriában is a nomináltak közé került.

Az European Festival Awards záróakkordjaként adták át az idei év "Életmű Díját", amit – az mint korábban ismeretes - a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. "Büszkeség és fájdalmas szomorúság egyben átvenni Dan nevében ezt a díjat. Nagy öröm azonban látni, hogy a nemzetközi szakma mennyire szerette és elismerte Dant és munkáját. Ilyenkor érzi az ember, mekkora veszteség az Ő halála, amikor a szakma színe-java állva, könnybelábadt szemekkel emlékezik meg Róla" – mondta Gerendai Károly, aki a Panaitescu özvegyével közösen vette át az Életmű Díjat.

Mint ismeretes, az elmúlt években a Sziget már két alkalommal nyerte el a "Legjobb Nagyfesztiválnak" járó trófeát és egy alkalommal pedig a "Best Line Up" kategóriában bizonyult a legjobbnak. Kategóriájában győzedelmeskedett már a Sziget Szervezőiroda több fesztiválja: a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound is és a B.My.Lake pedig indulásának évében elhozta a "Legjobb Új Fesztiválnak" járó díjat.

Azt egyelőre nem tudjuk, ki nyerte a többi díjat, a hivatalos honlapon a mai napig csak a jelöltek neve olvasható.


 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek