Széténeklik a Várkert Bazárt!

2018/06/08  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Varázslatos dallamokkal és családi programokkal várja látogatóit június 8-án és 9-én a negyedik Budapest A Cappella Fesztivál a Várkert Bazár festői helyszínén.

Fotó: Vargha Máté/Acapella Fesztivál

Különleges koncerteket és interaktív programokat ígér a hazai fesztiválpaletta egyik legizgalmasabb rendezvénye, a Budapest A Cappella Fesztivál. A rendezvény a világ legjobb, legsokszínűbb hangszerét, az énekhangot ünnepli és mutatja be milyen izgalmas is a hangszerkísérlet nélküli több szólamú ének.

A fesztivál nyitónapján, június 8-án a Budapest Voices, valamint Lakatos Mónika és a Cigány Hangok koncertezik. A BV-t nem kell bemutatni, a Romengo zenekarból ismert Lakatos Mónika pedig mély átéléssel, letisztultan tolmácsolja az oláh cigány dallamokat. Ezúttal egy nyolctagú formációban ad elő ritmikus dalokat Rostás Mihály Mazsival (gitár, ének) és zenésztársaival. Nemrég megjelent szólólemeze, a Romanimo a World Music Charts Europe listáján a negyedik helyig jutott! A Budapest A Cappella Fesztiválon az oláh hagyomány gyorsabb, pörgősebb dalait adja elő.

A második nap mindenki számára ingyenes lesz és három remek külföldi formációt ismerhetünk meg. Az Actores Alidos a szardíniai hagyományos polifónikus éneklést mutatja majd be  "Galanias, avagy a szárd nők dalai" címmel. A négy énekesnő, László Anna, Su Rehrl, Bábiczki Boglárka és Anna Anderluh által alkotott osztrák-magyar HALS kísérleti hangszálegyüttes a tiszta összhang világát kutatja. A Verska Naase' a szetu közösség többszólamú énekstílusát, az UNESCO szellemi kulturális örökségeként is jegyzett leelo-t hozza el hozzánk.

A tavalyi évtől kezdve a szervezők külön programokkal készülnek a gyerekeknek, így míg a szülők a csillagok alatt élvezhetik a koncerteket, addig a gyerkőcök hangszereket készíthetnek újrahasznosított anyagokból és játékosan barátkozhatnak az a cappella műfajjal és a helyszín körülölelő Várnegyeddel.

Még több információ itt érhető el.

 

A Cappella Fesztivál, Várkert Bazár, Budapest Voices, Lakatos Mónika, Cigány Hangok

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek