Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő!

2021/01/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Két dolgot hittünk először, amikor ez a kifejezés előbukkant valahol az üzenőfalon: az egyik a Sziget és a köpönyegéből előbújó házasságkötő sátrak a fesztiválokon, a másik meg az, hogy mindez talán az elő zenére vágyó zenekarok és a hasonlóan érző közönség közös turpija. De nem. Tényleg van olyan esküvő, amelyet egy fesztivál forgatókönyve alapján szerveznek meg, saját neve is van: WedFest!

Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő!

Kicsit utánaolvastunk, hogy néz ki ez a dolog.

Viccesen.

Először is: kiknek ajánlott?

"A Fesztivál Esküvő egy olyan egyedi stílus, ami nem minden párnak ajánlott. Már az elejétől különleges hozzáállást igényel, valamint sok-sok kreativitást, egyediséget. Olyan pároknak való, akik szeretik felrúgni a szabályokat, jó értelemben bohémok és a legtöbb társaságban, ahol megfordulnak ők a „jó fej pár”!" – olvastuk az egyik oldalon.

Tehát jó fej pároknak... Mondjuk, ez rizikós pálya, mert attól, hogy a haverjaik így vélekednek róluk, anyu, apu meg a rokonság nem biztos, hogy kultiválják a bulit... Pedig az ötlet tényleg nem rossz, mert kipattintják belőle az esküvő mára már helyenként kínos részeit (vőfély, menyasszonytánc), és közösségi ünnepléssé alakítják át a nagy napot, amelyre nem feltétlenül úgy emlékeznek majd, hogy az a tudodki esküvője, amin a Sanyi bá olyan rettenetesen berúgott, hogy belehányt az akváriumba...

A fesztivál esküvőnél is fontos a helyválasztás, jobbára nyárra érdemes az időpontot tenni – most meg különösen... A konkrét helyszín pedig lehet egy tanya, tópart, erdő, mező sőt, akár egy használaton kívüli gyárépület, csarnok, esetleg kalandpark.

Lehet 0. napja is, amikor vagy csak a házasulandók, de akár már a teljes násznép is megérkezhet: esti bográcsolás, ráhangolódás, visszafogott piálás... :) A meghívó lehet egy karszalag, de a résztvevők "megjelölésére" a 0. napon is feltehető a pass.

Ami meg a bulit illeti, állandó para, hogy a különböző életkorú vendégek miként szórakozzanak együtt: hát, úgy, mint egy fesztiválon... Lehet retró sátor, goa sátor, underground sátor, tulipántos csűr a népzene kedvelőinek – egy ilyen színes rendezvényen mindenki megtalálja a maga stílusát, de akár leragadhat egy olyannál is, amire még mondjuk sosem bulizott. Az előbb említett Sanyi bá, meglehet, hatalmasat veret majd lemezlovas partiján :) Csak a lehetőségeket kell megteremteni, és a násznép majd elszórakoztatja magát.

Nem kell a hagyományos ültetési rendhez sem ragaszkodni: plédek a fűben, esetleg szalmabálák, raklapbútorok, sörpadok... Színes fények, hangulatos díszek, égősorok, lampionok, koktélbár, borpult, sörcsap, food truck, hotdog-kocsi, lángos, palacsinta, kürtős kalács, zsákban futás, lepényevés.

S miben vagy egy fesztiválon? Nem, nem a sosem hordott sarok- és nyaktörő tűsarkúban, hanem a magasszárú tornacipődben vagy a bakancsodban – gumicsizmádban –, a többi cucc már tulképp mindegy, ha tudsz benne járni, hajnalig táncolni...

Mint egy fesztiválon...

És mije van még egy minden fesztiválnak? Hát nagyszínpada! Mielőtt a nép eltűnik hajnalig a sátrakban, 10-ig itt mehet a főműsor...

Lehet gyártani műsorfüzetet, térképet, lehet hívni hajfonót, hennatetkóst, utcazenészeket, gólyalábasokat – a tervezésnél az a jó, hogy semmi mást nem kell csinálni, csak a saját fesztiválélményeinket feleleveníteni, és mindent, amit bírtunk bennük, átplántáljuk az esküvőre...(Jó, azért nem mindent...)

Persze, mindez csak a nagy esküvőkön mutat jól, mostanában meg ilyet nem nagyon lehet rendezni... Mi is csak ábrándoztunk egyet – senki sem fizet ezért nekünk, mindössze jólesett eljátszani a gondolattal, magunk elé képzelni egy fesztivált, ráadásul egy olyat, ami két embernek biztos, hogy mindörökre megmarad az emlékeiben.

Mi meg lassan arra sem emlékszünk, mi az a fesztivál...

 

 

 

fesztivál, esküvő, rendezvényszervezés

Képtár

  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87300
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87301
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87302
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87303
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87304
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87305
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87306
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87307
  • Tényleg van olyan, hogy fesztivál esküvő! kép 87308
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek