Menopauza 1170x180

Több mint fesztivál: Kapolcska

2018/05/24  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Tehetségkutatás, tehetségnevelés, szakmai tábor és kisfesztivál is egyben az idén már második alkalommal rendezendő Kapolcska programsorozat, ahol minden a gyerekekről és a családi fontosságáról szól. És még mindig ingyen!

Több mint fesztivál: Kapolcska

A program kiötlője, a Művészetek Völgye atyja, Márta István a rendhagyó sajtótájékoztatón elmondta, rengeteget tanultak a tavaly debütáló Kapolcska tábor és kisfesztivál tapasztalataiból, így az idei program kialakításánál igyekeznek minden igényt kielégíteni.

A Kapolcska Program tulajdonképpen két részből áll; az egyik a tábor, ahol 13 művészeti, tudományos és integrációs szekcióban közel 120 iskolás korú fiatal, és 30 szakpedagógus vesz részt, a másik pedig a kisfesztivál, ahol az addig tanultakat a nagyközönségnek is bemutathatják a diákok, az oktatók közreműködésével. A kisfesztiválon nyitott-, és zárt helyszíneken, 55 kultúrális-, és ökoprogramra várnak 2000 látogatót.

A táborba idén június 24. és július 1. között várják a 9-15 éves korosztályt, függetlenül attól, mennyire mélyedtek el a különböző művészeti ágakban. A kisfesztivál június 29. és július 1. kerül megrendezésre, ahová szeretettel várják a szülőket, érdeklődőket, és hogy egy kis bepillantást kapjanak a tábori életbe, lehetőséget biztosítanak egy-egy szekció munkájában való részvételre is.

A nyitott és zárt szekciókat most is elismert művészek és tudósok vezetik:

  • Vonós kamarazenei és improvizációs szekció : Szirtes Edina Mókus
  • Mélyvonós klasszikus zenei szekció: Lencsés Lídia, Ján Boglárka
  • Ütőhangszeres szekció: Zombor Levente, Talamba Ütőegyüttes
  • Fúvószenekari szekció: Kovács Zalán László
  • Bon-bon összművészeti szekció: Lukácsházy Győző, Tarr Ferenc
  • Képzőművészeti szekció: Püspök Anita
  • Művészetek és tudományok szekció: Mérő András, Dr. Sánta Imre
  • Kézműves szekció (csak kapolcsi gyerekeknek): Szurdi Éva, Levendula Játszóház és Alkotóműhely
  • Hagyományok Háza szekciók: népi hangszeres csoport (Salamon Beja), népi ének csoport (Juhász Erika), néptánc csoport (Majoros Róbert, Majorosné Szabó Veronika)
  • Társadalmi integrációs szekció csángó gyerekeknek: Kecskés Karina
  • Taliándörögdi "KincsesHáz" Pannon Népfőiskola értékőr mesterképző kurzus: Hoffner Tibor

Idén újdonság a Társadalmi integrációs szekció, melynek vezetője Kecskés Karina színművésznő évek óta foglalkozik hátrányos helyzetű csángó gyerekek táboroztatásával. A Kapolcska Program keretében most néhány szerencsés csángó fiatal együtt töltheti a tartalmas napokat magyar társaikkal, és remélhetőleg felejthetetlen élményekkel térnek majd haza.

A művészeti foglalkozások mellett lesznek még játszóudvarok, kiállítások, workshopok, műhelyfoglalkozások, és a kisfesztivál ideje alatt úgynevezett "nemkoncertek" is, ahol az oktatók együtt lépnek fel a tábor lakóival, és akár ott helyben született műveknek is szem- és fültanúi lehetünk.

Bár a Kapolcska Program a Magyar Fesztivál Szövetség tagja, és a helyi önkörmányzat, a fővárosi önkörmányzat, a Nemzeti Színház, az EMMI, az NKA, és az MMA is támogatja, miután ingyenes rendezvényről van szó, mindig elkél a közönség részéről érkező adomány is. A közösségi fesztivál részfinanszírozásához támogatói jegy vásárlásával lehet hozzájárulni, mely mindössze 1000 forintot jelent.

A részletes programbontás és minden további információ megtalálható a Kapolcska Program honlapján.

Kapolcska, Szirtes Edina Mókus, Márta István, Talamba Ütőegyüttes, Érdi Tamás, Rákász Gergely, HolddalaNap, Szőke András

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek