Újra gurul a zongora a tízéves Magyar Tavak Fesztiválján

2023/05/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.

Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja

A rendezvénysorozat a Velencei-tónál startol június 30-án.

"Sajnos idén szinte minden kulturális rendezvényre árnyékot vet a forráshiány. Ez a probléma a Magyar Tavak Fesztiválját is érinti. Kevesebb pénzből tudunk gazdálkodni, ezért néhol változtatnunk kellett a korábban eltervezett műsorfolyamon. Lesz néhány újdonság annak érdekében, hogy tartani tudjuk az eltelt tíz év alatt tőlünk megszokott színvonalat, de csak a forma változik, a minőség nem!" – tették közzé a szervezők.

A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon tartandó gálakoncertenten fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter.


Július 28-án Tiszafüreden folytatódik a programsorozat. Pénteken délelőtt 11 órakor a Polgármesteri Hivatal előtti téren a megnyitón közreműködik Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar. itt lép fel majd
Mr. Piano (Vágó János – képünkön) is, aki a szervezőknek nyilatkozott a "guruló zongora" ötletéről:

"Az ötlet onnan jött, hogy a feleségemmel nagyon sokat jártunk külföldre zenélni. Nyugat-Európában utcamuzsikáltunk különböző fesztiválokon, és ott láttunk egy hasonló zongorát. Már akkor eldöntöttük: ilyet mi is csinálunk magunknak. Összebarátkoztunk a zongoristával, aki elmesélte, hogy nemrég készítette el a sajátját. Mivel még nagyon friss volt a találmány, a betyárbecsület úgy kívánta meg, hogy nem állok neki azonnal megépíteni az enyémet. Majdnem 10 év telt el azóta, hogy láttam az övét és elkészítettem a sajátomat, de nem akartam pont olyat. Én olyat szerettem volna, amiben minden el van rejtve, és nem látják az emberek, hogyan kanyarodik, mi hajtja. Hála Istennek sikerült is az elképzelésemnek megfelelően kivitelezni. Míg az ötletadó hangszeren minden látszik, ezen nem. (...) Van benne egy elektromotor, ami hajtja. Olyan, mint egy rendes autó; a hátsó kerék hajt, az első kerék meg elkanyarodik vagy jobbra, vagy balra. Sőt, még tolatni is lehet ezzel a zongorával."

Július 29-én, szombaton a Morotva-félszigeten koncertet ad mások Miklósa Erika és a Csík Zenekar. A tizedik születésnapját ünneplő fesztiválon az érdeklődők a Családi TÓ'Piknik alkalmával Petőfi Sándor kedvenc ételét kóstolhatják meg, de lesz Boat D'Opera csónakos és Tour D'Opera kerékpáros túra is.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztusban a Balatonnál, Tihanyban zárul majd, erről még egyelőre nem árultak el részleteket.

Bővebb információ a Magyar Tavak Fesztiválja honlapján, valamint Facebook-oldalán található.

Magyar Tavak Fesztiválja, guruló zongora

 

 

Szólj hozzá!


Szeptemberi nők –  Lóci Csoóri Sándor-verset játszik

Szeptemberi nők – Lóci Csoóri Sándor-verset játszik

Csoóri Sándor Szeptemberi nők című versének zenés feldolgozásával jelentkezett a Lóci játszik.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Tátrai Tibuszék beveszik a Parkot

A godfather. legközelebbi és idei utolsó fellépése a Budapest Parkban lesz, 2023. szeptember 27-én, szerdán.

Akkor is ismered őket, ha nem: a Two Steps from Hell először Magyarországon

A Two Steps From Hell zenéje mindenki számára ismerős, pláne aki szereti a filmeket, sporteseményeket néz a tévében, filmelőzeteseket néz, videójátékokkal játszik, rádióreklámokat hallgat, olimpiát néz vagy csak videókat böngész a YouTube-on, az Instagramon vagy a TikTokon.
Új koncertek