Menopauza 1170x180

Újra gurul a zongora a tízéves Magyar Tavak Fesztiválján

2023/05/30  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál.

Fotó: Magyar Tavak Fesztiválja

A rendezvénysorozat a Velencei-tónál startol június 30-án.

"Sajnos idén szinte minden kulturális rendezvényre árnyékot vet a forráshiány. Ez a probléma a Magyar Tavak Fesztiválját is érinti. Kevesebb pénzből tudunk gazdálkodni, ezért néhol változtatnunk kellett a korábban eltervezett műsorfolyamon. Lesz néhány újdonság annak érdekében, hogy tartani tudjuk az eltelt tíz év alatt tőlünk megszokott színvonalat, de csak a forma változik, a minőség nem!" – tették közzé a szervezők.

A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon tartandó gálakoncertenten fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter.


Július 28-án Tiszafüreden folytatódik a programsorozat. Pénteken délelőtt 11 órakor a Polgármesteri Hivatal előtti téren a megnyitón közreműködik Miklósa Erika, Rab Gyula, Harazdy Miklós, valamint a Tiszafüredi Mazsorettek és a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar. itt lép fel majd
Mr. Piano (Vágó János – képünkön) is, aki a szervezőknek nyilatkozott a "guruló zongora" ötletéről:

"Az ötlet onnan jött, hogy a feleségemmel nagyon sokat jártunk külföldre zenélni. Nyugat-Európában utcamuzsikáltunk különböző fesztiválokon, és ott láttunk egy hasonló zongorát. Már akkor eldöntöttük: ilyet mi is csinálunk magunknak. Összebarátkoztunk a zongoristával, aki elmesélte, hogy nemrég készítette el a sajátját. Mivel még nagyon friss volt a találmány, a betyárbecsület úgy kívánta meg, hogy nem állok neki azonnal megépíteni az enyémet. Majdnem 10 év telt el azóta, hogy láttam az övét és elkészítettem a sajátomat, de nem akartam pont olyat. Én olyat szerettem volna, amiben minden el van rejtve, és nem látják az emberek, hogyan kanyarodik, mi hajtja. Hála Istennek sikerült is az elképzelésemnek megfelelően kivitelezni. Míg az ötletadó hangszeren minden látszik, ezen nem. (...) Van benne egy elektromotor, ami hajtja. Olyan, mint egy rendes autó; a hátsó kerék hajt, az első kerék meg elkanyarodik vagy jobbra, vagy balra. Sőt, még tolatni is lehet ezzel a zongorával."

Július 29-én, szombaton a Morotva-félszigeten koncertet ad mások Miklósa Erika és a Csík Zenekar. A tizedik születésnapját ünneplő fesztiválon az érdeklődők a Családi TÓ'Piknik alkalmával Petőfi Sándor kedvenc ételét kóstolhatják meg, de lesz Boat D'Opera csónakos és Tour D'Opera kerékpáros túra is.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei programsorozata augusztusban a Balatonnál, Tihanyban zárul majd, erről még egyelőre nem árultak el részleteket.

Bővebb információ a Magyar Tavak Fesztiválja honlapján, valamint Facebook-oldalán található.

Magyar Tavak Fesztiválja, guruló zongora

 

 

Szólj hozzá!


FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30 zenészt – itt a névsor!

FRINGE 2024: 300-ból választott ki a Zene Háza 30...

Idén nyáron a Magyar Zene Háza missziójának támogatásaként indult el a Fringe program, melynek keretében zeneiskolások, hobbizenészek,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ahol még a szabadság is szabira megy – Bánkitófeszt

Kezdem a végén: a Bánkitóra csak teljes erőbedobással érdemes menni, úgy, ahogy mi, fél napra (péntek), igazából nem, illetve arra jó volt ez is, hogy felületesen megismerkedjünk a fesztivállal, amelyen még sosem jártunk. Spoiler: a naptárunkba már bevéstük a 2025-ös fesztivál dátumát, az összes napot, pedig még nincs is meg :)

A bonchidai Bánffy-kastély mától feltöltődik elektronikával

Immáron 10. alkalommal tárja ki a kapuit az elektronikus zene rajongói előtt a 15. század végén épült kastély, amely anno Erdély egyik legszebb palotája volt. A jubileumi Electric Castle Fesztiválon olyan előadókat hallgathatunk meg július 17 és 21. között, mint a Massive Attack, a Bring Me The Horizont vagy Nina Kraviz.
Új koncertek