Van képük is hozzá – zenei programok a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

2022/08/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Koncertek a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

Negyedik alkalommal rendezik meg a Balaton északi partjának immár négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált. A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyamot a kortárs képző- és fotóművészet köré szervezik.

Természetesen a zenétz sem hagyják ki a művészeti ágak közül, a fesztiválon fellép:

  • Huba és Vazul, a kísérleti elektro-akusztikus blues utazózenészei
    (augusztus 5., péntek),
  • majd a Kurtág és Ligeti zenéjét játszó Zétényi Tamás és Gadó Gábor, kortárszenei duó tagjai
    (augusztus 10., szerda),
  • a dadaista punk táncház pszihésen felszabadító filozófiai metál-összhatását produkáló Tudósok zenekar
    (augusztus 12., péntek),
  • sőt a Cseh Tamás dalait legautentikusabban megszólaltató Vodku fiai
    (augusztus 13., szombat).

Lesz kertmozi is, Buharov tertvérek Melegvizek országa című filmjének szereplői egytől egyig utat keresnek egy hitehagyott világ útvesztőiben, hogy alternatív csatornákon keresztül más és más létformákig jussanak el, megváltva ezzel létük elviselhetetlenségét. Kérdés, hogy sikerül-e? (augusztus 6., szombat).

Az El akartam rejtőzni című film Antonio Ligabue festő-zseni életének valós története kitűnő játékfilmes feldolgozásban (augusztus 8., hétfő).

A Goya gyilkosságok című krimi két főszereplőjének művészettörténeti ismerettel kell nekivágnia a nyomozás tekervényes útvesztőjének (augusztus 9., kedd).

A magyar rajzfilmgyártás történetében egyedülálló alkotás Kovásznai György Habfürdő című animációs filmje, amely a XX. századi festészet képi világából építkezve egészen egyedülálló vizuális élménnyel kecsegtet (augusztus 11., csütörtök).

A képzőművészeti programokról bővebben itt.

Garten Balaton, kortárs művészeti fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek