Van képük is hozzá – zenei programok a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

2022/08/06  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.

Koncertek a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

Negyedik alkalommal rendezik meg a Balaton északi partjának immár négy településén a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált. A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyamot a kortárs képző- és fotóművészet köré szervezik.

Természetesen a zenétz sem hagyják ki a művészeti ágak közül, a fesztiválon fellép:

 • Huba és Vazul, a kísérleti elektro-akusztikus blues utazózenészei
  (augusztus 5., péntek),
 • majd a Kurtág és Ligeti zenéjét játszó Zétényi Tamás és Gadó Gábor, kortárszenei duó tagjai
  (augusztus 10., szerda),
 • a dadaista punk táncház pszihésen felszabadító filozófiai metál-összhatását produkáló Tudósok zenekar
  (augusztus 12., péntek),
 • sőt a Cseh Tamás dalait legautentikusabban megszólaltató Vodku fiai
  (augusztus 13., szombat).

Lesz kertmozi is, Buharov tertvérek Melegvizek országa című filmjének szereplői egytől egyig utat keresnek egy hitehagyott világ útvesztőiben, hogy alternatív csatornákon keresztül más és más létformákig jussanak el, megváltva ezzel létük elviselhetetlenségét. Kérdés, hogy sikerül-e? (augusztus 6., szombat).

Az El akartam rejtőzni című film Antonio Ligabue festő-zseni életének valós története kitűnő játékfilmes feldolgozásban (augusztus 8., hétfő).

A Goya gyilkosságok című krimi két főszereplőjének művészettörténeti ismerettel kell nekivágnia a nyomozás tekervényes útvesztőjének (augusztus 9., kedd).

A magyar rajzfilmgyártás történetében egyedülálló alkotás Kovásznai György Habfürdő című animációs filmje, amely a XX. századi festészet képi világából építkezve egészen egyedülálló vizuális élménnyel kecsegtet (augusztus 11., csütörtök).

A képzőművészeti programokról bővebben itt.

Garten Balaton, kortárs művészeti fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


 A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

A Carson Coma és a Los Orangutanes is fellép a Müpában

Számos nagyszerű előadással bővül a Müpa téli kínálata: egy évfordulóját ünneplő legendás együttes mellett rendhagyó koncerttel érkezik a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.

Beton.Hofi, Gerendás Dani, Járai Márk és sokan mások a veszprémi KEMP-en

A tavalyi sikeres első kört követően a Banana Records ismét megrendezi a KEMP-et: 2022 október 6-9. között Veszprémben tér vissza a dalszerző tábor.
Új koncertek