Menopauza 1170x180

Vujicsics 50. a szentendrei Skanzen különleges fesztiválján

2024/05/27  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Az idén 50 éves Vujicsics együttes jubileumi koncertet ad a Kandela Fesztivál amfiteátrumi színpadán június elsején, szombaton.

Fotó: Kása Béla

„Áldott dolog, hogy együtt vagyunk és ennyi év után is szeretünk együtt muzsikálni” (Borbély Mihály, Vujicsics együttes)

1974-ben alakult zenekar egykor Pomázról indult, ahol akkoriban egészen unikális módon az öreg zenészektől ún. “pusztafülű” gyűjtéssel sajátították el a délszláv zenéket a népzenei revival hajnalán és rögtön játszották is, először helyben, majd egyre több pesti táncházba hívták őket.

A zenekart az elmúlt öt évtized alatt számos díjjal – többek között Kossuth-, Magyar Örökség- és Príma-díjjal – ismerték el, és több film, valamint egy könyv is készült róluk. A nagy múltú együttes június 1-jén a Kandela Fesztiválon lép fel, ahol a fényfestők új és magával ragadó látványt teremtenek a Skanzen évszázados épületeiből.

Május 30. és június 1. között egyedi fényalkotások, remek előadók, nagykoncertek, táncházak, konferencia-program és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálat várja az érdeklődőket a Skanzenban a Kandela Fesztiválon. A rendezvény középpontjában a hagyományok mélyről jövő tisztelete mellett a múzeum több száz éves épületeinek újszerű fényművészeti bemutatása áll. A hétvége során létrejövő nagyszabású szabadtéri fényalkotások remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a nagyközönség ezúttal Budapest szomszédságában találkozhasson számos, világszinten ismert hazai fényművész alkotásával.

 

Vujicsics, Kandela, Skanzen

 

 

Szólj hozzá!


Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek