Menopauza 1170x180

ZeneZug Fesztivál Óbudán – barangolással és gulyáspartival

2024/06/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Budapesti Vonósok idén rendezi meg 6. alkalommal az Óbudai Zenezug Fesztivált. A háromnapos hétvégi rendezvény változatos koncertprogramokkal, táncházzal és kerti gulyáspartival várja közönségét. A jegyek a linkekre kattintva érhetők el.

ZeneZug Fesztivál Óbudán

Első nap az immár hagyományos „Miből lesz a cserebogár hangversennyel nyit a fesztivál, ahol országos zenei versenyeken győztes gyerekek-fiatalok kapnak lehetőséget, hogy szólistaként, zenekari kísérettel mutatkozzanak be. Még aznap este kerül sor a különleges, intim hangulatú barangoló” koncertekre, ahol egyszerre négy helyszínen játszanak a Budapesti Vonósok művészei, kisebb kamara-formációkban. A közönség pedig bejárhatja a Társaskör minden zegét-zugát, történeteket hallgatva szerelmes zeneszerzőkről, dallamokat múzsákról, ihletet adó vágyakozásról.

Szombaton, a második napon a népzene kerül középpontba, ami mindig erős, képzelet-felvillanyozó inspirációt jelentett az úgynevezett „komolyzene” számára a barokk korszaktól napjainkig. Az egyik legkreatívabb népzenei banda, a Góbé Zenekar és a Budapesti Vonósok közös koncertje a magyar népi muzsika és a klasszikus zene sokféle kapcsolódását járja körül, Erkel Ferenctől Weiner León át Kodályig és Bartókig. Az Óbudai ZeneZug Fesztivál közönsége ezúton kap ízelítőt a népzene felszabadító erejéből, és abból is, hogy miként lép ki ösztönösen minden zenész a népi muzsika hatására a mindennapi rutinból. Koncert után a Táncházban a közönség is megtapasztalhatja ezt a felszabadult érzést, ahol Góbé Zenekar húzza a talpalávalót.

Vasárnap a zárókoncerten a jazz kerül fókuszba, a nagyszerű jazz zongorista és zeneszerző, Oláh Kálmán és kvartettje közreműködésével. A Budapesti Vonósokkal közös est azonnal az ötödik sebességben indul Jörg Widmann „180 beats per minute” című vonóshatosával, hogy aztán Dvořákon, Bachon és Oláh Kálmán saját kompozícióin keresztül egy jottányit se veszítsen a koncert a kezdeti lendületből.

A végén pedig a művészek mindenkit vendégül látnak egy tányér gulyásra a Társaskör varázslatos udvarán!

ZeneZug Fesztivál, Budapesti Vonósok

 

 

Szólj hozzá!


Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Expressz – nem csiga! – buszjárat indul Budapest és a Művészetek Völgye között

A rendezvény idején – július 19. és 29. között – a Budapest-Veszprém-Kapolcs-Tapolca vonalon közlekedő, menetrend szerinti autóbuszok mellett hat idősávban indulnak majd expressz járatpárok, szükség esetén több busz is egyidejűleg.

Ahol még a szabadság is szabira megy – Bánkitófeszt

Kezdem a végén: a Bánkitóra csak teljes erőbedobással érdemes menni, úgy, ahogy mi, fél napra (péntek), igazából nem, illetve arra jó volt ez is, hogy felületesen megismerkedjünk a fesztivállal, amelyen még sosem jártunk. Spoiler: a naptárunkba már bevéstük a 2025-ös fesztivál dátumát, az összes napot, pedig még nincs is meg :)
Új koncertek