Mamma Mia!

Zsinagógák Hete: Bernsteintől Leonard Cohenig filmzenék – és sóletfesztivál

2022/07/24  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A hagyományosnak számító Sóletfesztivállal nyitja meg idén a Zsinagógák Hete rendezvénysorozatot az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség.

Fotó: Szombat.org

A Sóletfesztivált augusztus 28-án rendezik meg a Budai Parkszínpadon, ahol ízelítőt kaphatunk négy ország hagyományos sóletjéből és még kóser édességeket is kóstolhatunk. A gasztronómiai élmények mellett, a legkisebbeket ugrálóvárral, vetélkedőkkel, kézműves programokkal, a nagyobbakat óriási társasjátékokkal várják. A Babka-báb társulat zsidó meséket ad elő, de fellép a Kalap Jakab zenekar és a XiloTon ütőegyüttes is.

Este pedig a Budafoki Dohnányi Zenekaré a színpad. A "Bernsteintől Leonard Cohenig" elnevezésű koncertjükön zsidó szerzők által komponált vagy zsidó témájú filmek zenéiből készítettek válogatást.

A programból:

Leonard Cohen – Hallelujah
John Williams – Schindler listája
Leonard Bernstein - West Side Story
Elmer Bernstein - A hét mesterlövész
Rózsa Miklós - Ben Hur
Vangelis - Tűzszekerek

A Zsinagógák Hete rendezvényeinek részletes programja hamarosan ezen a linken olvasható.

Zsinagógák Hete, Sóletfesztivál, Budafoki Dohnányi Zenekar, filmzene, Budai Parkszínpad

 

 

Szólj hozzá!


Koncertek a Mikulásgyárban

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Happy 2023 a Lóvasúton

A gazdasági megszorító intézkedések miatt a Chameleon Jazz Band MOMkult színpadára tervezett hagyományos újévi örömkoncertje 2023. január 5-én, csütörtökön este 7 órakor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont Peronján lesz.

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
Új koncertek