Idén elég lehangolók a nagy márkák karácsonyi kisfilmjei

2020/11/13  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Onnan tudjuk, hogy ideje tervet készíteni karácsonyra, hogy kijönnek a "nagyok" ünnepi imázsfilmjei. Ez már egy külön műfaj lett – azt sem tudtuk még, mit árul a John Lewis (mindent is), amikor már szenzációszámba mentek a különleges alkalomra készült reklámszpotjai.

Idén elég szomorkás a hangulatuk a nagy márkák karácsonyi kisfilmjeinek

Mindig is a zsebkendőnkre utaztak ezek a kisfilmek, de most valahogy még borúsabbnak érezzük a forgatókönyveket, mint az előző években. Igyekszünk nem lelőni a poénokat.

A Coca Cola filmjében nagyon szomorú a kislány, mert az apukája egy fúrótornyon dolgozik és karácsonykor nem kapott szabit:

 

A Disney egy ijesztően nagy fejű kislánnyal és Mickey-vel indítja a kisfilmet – és úgy árad belőle a melankólia, mint dementorokból a fagyos lehelet. Zene hozzá: Love Is A Compass (Griff).

 

Amikor a McDonald's kisfilmjének első zongorafutamait meghallja az ember, már tudja, hogy ez sem lesz móka és kacagás... Jön is a depis kissrác és a feltehetően egyedülálló anyukája – és minden az előzetes elvárásoknak megfelelően alakul. Az aláfestő zene az Alphaville örökzödje, ezúttal Becky Hill (rímel) egy szál zongorás, szomorkás a hangulata-előadásában.

 

Ezekhez képest felüdülés a bevezetőben is említett áruházlánc, a John Lewis karácsonyi kisfilmje, amely a ♥-re épül, és bár ennek sem pattogós és vidám a zenéje – A Little Love című dal a Brit Award győztes Celeste-tel –, a sztori és az animációs technikák váltogatása eggyel ♥derítőbb képet fest, mint a többieké – a galambokat például nagyon bírtuk :)

 

karácsony, kisfilm, John Lewis, Coca Cola, Disney, McDonald's, imázsfilm

 

 

Szólj hozzá!


A könnyűzene is a magyar kultúra része

A könnyűzene is a magyar kultúra része

Erről mindenki bebizonyosodhat január 21-én, csütörtökön 11 órától, ugyanis ekkor indul a Magyar Kultúra Napja-stream, amelyen nem csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Börtönben halt meg a világ egyik legnagyobb popzenei producere

81 éves korában a börtönben – koronavírusban – meghalt Phil Spector zenei producer, akit minden idők egyik legnagyobb hatású popzenei producereként tartanak számon.

Raktárkoncert – ahogy az Irigy Hónaljmirigy képzeli

Hát ez gyilkos. Magáért beszél. Szó szerint. Nincs mit hozzáfűznünk.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek