Menopauza 1170x180

Az élet 35 év után is a legjobb méreg: koncertfilm készült a Tankcsapdáról

Még mindig nem unják legismertebb slágerüket (Mennyország tourist), koncertet csak a legvégső esetben mondanak le, a színpadon pedig mindig van legalább négy tartalék gitár, amelyeknek ráadásul saját nevük is van – derül ki abból a koncertfilmből, amelyben az interjúrészletek mellett 18 Tankcsapda-szám is elhangzik.

Vajon a Tankcsapda a Mennyország touristtal megy meghalni a színpadra?
Fotó: Kaláka/FB

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót szabadtéri koncert követi.
 
Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
 
 
Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST – parti is lesz!

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.
 
A konyhafőnök lesz a Főnök egy készülő filmben

A konyhafőnök lesz a Főnök egy készülő filmben

A mackó című sorozat sokszorosan díjnyertes főszereplője, Jeremy Allen White játszhatja el Bruce Springsteent egy készülő filmbe – írja a HVG.
 
Fotó: YT

Török Ádám miniszobra még mindig nincs meg, de a Mini-film lassan elkészül

A miniszobor egyelőre sajnos nincs meg, amíg megkerül vagy elkészül a replika, itt lesz a Mini-doku, amelyet Kisfaludy András filmrendező, Török Ádám barátja készít egy koncert apropóján a zenekar életútjáról is.
 
A róluk készült szobrokból és filmekből már több is létezik. Ez éppen a liverpooli alkotás (.Andy Edwards)

Sam Mendes nem is egy, hanem NÉGY új Beatles-filmet rendez

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – adta hírül a BBC News. Az 59 éves rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre - A fantom visszatér is.
 
 
Fotó: Urbán Tamás

Levetítik a Diósgyőri Popfesztiválon 1973-ban forgatott egyetlen dokumentumfilmet

A rocktörténetírók által csak "magyar Woodstockként" emlegetett fesztiválon olyan zenekarok/előadók léptek fel, mint az Ex Vér, Theatrum, V’73, Nonstop, M7, Delhusa Gjon, Neoton, Mini, Syrius, Corvina, P. Mobil, Generál, KITT-Egylet (Koncz-Illés-Tolcsvay), Bergendy.
 
Az Urániában idén is a Beatles legendás filmjével kezdődik szilveszter éjszakája

Az Urániában idén is a Beatles legendás filmjével kezdődik szilveszter éjszakája

Az Egy nehéz nap éjszakája digitálisan felújított és újrakevert változata egyetlen alkalommal ismét látható. A vetítés december 31-én 17:30-kor kezdődik.
 
Fotó: © The Orbital Strangers Project/NFI

Már forog a Demjén-film

Hogyan tudnék élni nélküled? címmel zenés film készül Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereivel – a Nemzeti Filmintézet 700 millió forintos támogatásával.
 
Dokumentumfilm készült a Bagossy Brothers Companyról

Dokumentumfilm készült a Bagossy Brothers Companyról

A Bagossy Brothers Company – 10 éve úton kizárólag december 8-án és az azt követő hétvégén tekinthető meg országszerte és a határon túli magyarok lakta településeken.
 
Két+1 zenész is szerepel az új magyar pszichothrillerben

Két+1 zenész is szerepel az új magyar pszichothrillerben

Tóth Barnabás Mesterjátszmája november 9-től látható a hazai mozikban, de november 3-tól már Budapesten és Debrecenben is megtekinthető premier előtt.
 
Sima Cica Flow – macskás klip Beton.Hofitól és Hundred Sinstől

Sima Cica Flow – macskás klip Beton.Hofitól és Hundred Sinstől

Megjelent a Cicaverzum betétdalának videóklipje, a Sima Cica Flow. A Miki357 által társendezett klip a bizonyíték arra, hogy a rap világa nem ismer stílus- és fajhatárokat. A filmből kimaradt videóklipben pedig kiderül, hogy jutott el Sima Cica a sikátorból a hírnévbe...
 
Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja...

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.

Hare, hare: Szekérfesztivállal a Városligetbe, az Indiai fesztiválra

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Kṛṣṇa szekere Budapestre. Ingyenes, egész napos programmal várják az érdeklődőket június 29-én, szombaton a belvárosban és a Városligetben a Szekérfesztiválon és az India Fesztiválon.
Új koncertek