Rogar Waters filmet rendezett

2020/10/06  ·   Filmajánló   ·  koncert.hu

Roger Waters egyedülálló koncertfilmmel jelentkezett US+THEM címmel

Rogar Waters  filmet rendezett

Alapítótagként, dalszövegíróként, és dalszerzőként Roger Waters képviselte a kreatív erőt a Pink Floydban, az US+THEM pedig tökéletesen bemutatja zenéjének és szövegeinek erejét, melynek üzenete a szeretet, a szabadság, illetve az emberi jogok fontossága.

A világszerte hatalmas sikert aratott, teltházas US+THEM 2017-18 turné, 156 állomásból állt, és összesen közel 2,3 millióan látták. Az erről készült film, illetve hanganyag egyszerre tartalmazza olyan klasszikus albumok slágereit, mint a The Dark Side of the Moon, The Wall, Animals, Wish You Were Here, illetve az Is This The Life We Really Want? című legújabb szólólemezének dalait is.

A filmet Sean Evans és Rogert Waters rendezte, céljuk pedig az volt, hogy a lehető legközelebb hozzák a nézőt úgy, mintha ő is ott lenne a koncerten. Mindezt a legfrissebb audióvizuális technológia segítségével érik el, ezzel teremtve egy lélegzetelállító élményt. A film egyszerre egy fantasztikus koncertfelvétel, és egy érzelmekkel túlfűtött, gondolatébresztő utazás Roger Waters egyedülálló világába.

A film, illetve hangzóanyag csak tovább erősíti azt, hogy Waters egy igazi zenei aktivista, és az emberi jogok, illetve az ökoszisztéma egyik legszenvedélyesebb védelmezője. Az általa írt olyan korai Pink Floyd dalok, mint a Welcome To The Machine vagy az Another Brick In The Wall Part II nem is lehetnének aktuálisabbak, és emlékeztetnek arra, hogy már évtizedekkel ezelőtt felhívta a figyelmet olyan mindennapi társadalmi problémákra, mint az elidegenedés, irigység, szenvedés vagy a környezet szisztematikus pusztítása.

Roger Waters, Pink Floyd, US+THEM

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek