Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

2019/08/23  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével bíró Adam Naas. Ideje megismerkedni az ősszel az Akváriumba érkező sztárral.

Fotó: Zuza Krajewska

A francia származású énekes 2016-ban robbant be a zenei életbe Fading Away című dalával, ami azonnal a közönség kedvencévé vált. Rengeteget dolgozott debütáló albumán, ami 2018 szepteberében látott napvilágot a sokat mondó The Love Album címen. Az extravagáns fiatalembert nem véletlenül emlegetik Lenny Kravitz utódjaként, hisz zenéjében az elektronika és a lélek között húzza meg azt a vékony vonalat, amin a fiataloktól kezdve az érettebb korosztályig mindenki megtalálja a számára izgalmas részeket. A különleges hangú új reménység októberi budapesti koncertjére hangolódva szedtünk össze öt tényt, amit jó, ha tudsz róla:

  1. Két igazi nehézsúlyú profi áll Adam Naas mögött. A hangmérnöke az a Guillaume de La Villéon, aki a francia zenei élet egyik meghatározó alakja immáron évtizedek óta, a producere pedig a zenészként is ismert Dan Black.

  1. Adam Naas szeret elvonulni a világ elől, sőt, igényli azt, hogy időnként kizárólag befelé figyeljen. A The Love Album című 2018-os lemeze is úgy született, hogy először Brazíliába, majd Libanonba "szökött", hogy inspirációt nyerjen. Utóbbi országban a saját gyökereit is kereste.

  1. Naas bonyolult belső világát jól jelzi, hogy zenéjében különböző stílusok váltogatják egymást. A soul pop és az indie rock irányzat is jól megfér a repertoárjában, ezzel azt kívánja jelezni, hogy a világon minden instabil és fontos az állandó útkeresés. „Nem egyetlen személyiségem van, hanem ezer” - mondta egyszer Naas

  1. Az Adam Naast inspiráló zenészek legalább annyira sokszínűek, mint maga a francia művész. Nagy hatással volt rá Nina Simone, akit még az édesanyja hallgatott, Etta James, Lauryn Hill, sőt még a Destiny's Child is. A legerősebb benyomást mégis Sam Cooke '64-es A change is gonna come című polgárjogi dala tette rá. „Szeretnék olyan őszintén énekelni, mint ő tette” - mondta Naas.  

  1. A 27 éves zenei tehetség nemrégiben fejezte be saját profi stúdiója felépítését, egy görög oszlop található a hipermodern, több százezer eurót érő stúdió közepén, a jövőben itt készülnek majd a dalai.

Adam Naas október 21-én mutatkozik be a hazai közönség előtt az Akváriumban.

Adam Naas, koncert, Akvárium Klub, soul pop, indie rock

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek