Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

2018/12/06  ·   Fizetett reklámcikk   ·  koncert.hu

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

A történet főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. Álombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba.

Játékkészítőt is létrehozó TulipánTündér Produkció Álomutazó című családi mesemusicalje az álmok útján repít a jövőbe, olyan szereplőkkel, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Hajdu Steve, Ábel Anita és sokan mások. A zenei életből is ismerős nevek szerepelnek a stáblistán: Keresztes Ildikó, Zséda (Zsédenyi Adrienn), Falusi Mariann, RAdics Gigi, Varga Viktor. A darab rendezője és koreográfusa a Kossuth-díjas táncos, koreográfus, rendező Juronics Tamás, a dalokat Rakonczai Viktor (ő szerezte például Wolf Kati Szerelem, miért múlsz című dalának zenéjét) és Orbán Tamás (rendszeresen dolgozik együtt magyar előadókkal, több mint 600 szerzeménye látott már napvilágot) jegyzi. A zenés darab vizuál rendezője a Valami Amerika I., Valami Amerika II., a Társas játék és a Kincsem nagysikerű rendezője, Herendi Gábor.

Zséda nagy örömmel vállalta el a nagyszabású mesemusical "anya" szerepét. „Ez az anyuka egy kicsit más, mint a többi gyerek mamája" – avat be a részletekbe.Bár ugyanúgy szereti a kisfiát, mint minden édesanya, odabújni mégsem lehet hozzá. Ő ugyanis űrhajós, aki épp egy Mars expedíción vesz részt. Ám ha a családnak szüksége van a jelenlétére, képes a legváratlanabb pillanatban betoppanni az űrből" – tudtuk meg az énekesnőtől.

Falusi Mariann az ország egyik legkarakteresebb előadója, aki az elmúlt 30 évben „Pa-dö-dö"-ként meghatározó jelensége a művészéletnek. Immáron azonban megtörténik az is, hogy nem a duó tagjaként, hanem az Álomutazó idilli álmok készítőjeként ismerték fel.„A tavaly bemutatott, és nagy örömünkre idén karácsonykor is színpadra kerülő Álomutazó óta azonban nagyon sokszor előfordult, hogy úgy jöttek felém, hogy „jé, nézd, ott az Idill,... nem csak szerte az országban, de még Erdélyben is" – tette hozzá a népszerű énekesnő, aki már a mesemusical decemberi előadásaira is készül, de azért nyilván Pa-Dö-Dö marad mindörökre és ez így is van rendjén. 

Megérkezett a családi mesemusical legfrissebb dala is. A zenét, mint a korábbi 17 dalban, Rakonczai Viktor, a szöveget Orbán Tamás jegyzi, az új dalt a musical történetének két „reklámarca", Radics Gigi és Varga Viktor énekelte fel. "Az Álomutazóban tavaly nagyon klassz számokat énekeltünk Varga Viktorral, de ez a mostani mindent visz" – mondta Gigi, aki Új-Zélandon kapta meg a zenét és szöveget és 18 ezer kilométert utazott azért, hogy felénekelhesse.

 

Álomutazó, musical, mese, gyerek, család, Zséda, Falusi Mariann, Radics Gigi, Varga Viktor, Keresztes Ildikó

Képtár

  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70036
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70037
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70038
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70039
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70040
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70041
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70042
  • Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel kép 70043
 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek