Jamie Winchester: az ír kormány nem hagyja a padlón a zenészeket (sem)

2020/07/29  ·   Interjú   ·  koncert.hu

A Privátbankár által készített videóbeszélgetésben a zenész arról is mesélt, hogy Írországban miként támogatta az állam az ideiglenesen munka nélkül maradtakat, köztük a zenészeket.

Fotó: Barba Negra

Jamie Winchester nyolc éve Írországban él. Ennek ellenére idehaza ünnepelte volna 50. születésnapját, ám az ismert okokból a júliusi nagy bulit szeptember 17-re halasztották (Budapest Park), augusztus 21-én pedig Paloznakon lép(ne) fel. De még nem tudja, hogy vegyen-e jegyet...

A magyar szakmában igen megbecsült zenészt az újságíró arról faggatta, miért ment el ismét Magyarországról... A válaszai között a feszkó, a hangulat szerepeltindokként, s a saját karrierje szempontjából pedig azt fogalmazta meg, hogy nem nagyon látta az előre haladást – plusz hiányzott neki a tenger és a stabilitás is. Magyarországon szerinte csak a "TOP 5-nek" van biztosítva a jövője. 

Elmondása szerint Írországban van biztonsági háló: mindazok, akik elveszíteték a pandémia miatt a munkájukat, heti 350 eurót kapnak a számlájukra, senki sem kerül olyan szörnyű helyzetbe, mint a magyar zenészek.

Jamie bizakodó, úgy van vele, ahogy sokan közülünk: egyszer ennek vége kell lennie!

Úgy legyen.

A teljes beszélgetés itt látható-hallható:

 

 

 

 

Jamie Winchester, zeneipat, koronavírius-járvány, Írország, kormány, covid-19

 

 

Szólj hozzá!


Pressert még mindig jó olvasni

Pressert még mindig jó olvasni

„Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz. Az biztos. De én nem ijedtem meg. Mert ez a könyv nem a második, hanem az első könyv második...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.

Csak egyetlen napon látható világszerte a Gorillaz koncertfilmje

A Song Machine Live From Kong címmel érkező, több mint két és fél órás koncertfilmet Magyarországon csak a Cinema MOM és a Pólus Mozi vetíti.
Új koncertek