Jamie Winchester: az ír kormány nem hagyja a padlón a zenészeket (sem)

2020/07/29  ·   Interjú   ·  koncert.hu

A Privátbankár által készített videóbeszélgetésben a zenész arról is mesélt, hogy Írországban miként támogatta az állam az ideiglenesen munka nélkül maradtakat, köztük a zenészeket.

Fotó: Barba Negra

Jamie Winchester nyolc éve Írországban él. Ennek ellenére idehaza ünnepelte volna 50. születésnapját, ám az ismert okokból a júliusi nagy bulit szeptember 17-re halasztották (Budapest Park), augusztus 21-én pedig Paloznakon lép(ne) fel. De még nem tudja, hogy vegyen-e jegyet...

A magyar szakmában igen megbecsült zenészt az újságíró arról faggatta, miért ment el ismét Magyarországról... A válaszai között a feszkó, a hangulat szerepeltindokként, s a saját karrierje szempontjából pedig azt fogalmazta meg, hogy nem nagyon látta az előre haladást – plusz hiányzott neki a tenger és a stabilitás is. Magyarországon szerinte csak a "TOP 5-nek" van biztosítva a jövője. 

Elmondása szerint Írországban van biztonsági háló: mindazok, akik elveszíteték a pandémia miatt a munkájukat, heti 350 eurót kapnak a számlájukra, senki sem kerül olyan szörnyű helyzetbe, mint a magyar zenészek.

Jamie bizakodó, úgy van vele, ahogy sokan közülünk: egyszer ennek vége kell lennie!

Úgy legyen.

A teljes beszélgetés itt látható-hallható:

 

 

 

 

Jamie Winchester, zeneipat, koronavírius-járvány, Írország, kormány, covid-19

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek