Gyerünk, srácok: fogjunk össze a kerekesszékes bulikirályért!

2020/10/13  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Endrédi Bálint híres lett. Azért lett híres, mert imádja az életet és rengeteg buliban, fesztiválon volt ott. Ez azért elég sok emberre igaz lenne, de Bálintot a betegsége kerekesszékbe kényszerítette, így leginkább olyan fotók készültek róla, amelyeken mopedjével együtt a fesztiválozók a magasba emelték. Megvan, ugye?

Fotó: Endrédi Bálint /FB

Képzeld el, hogy életerős, vidám fiatalember vagy, akit 9 éves korától fokozatosan térdre kényszerít egy genetikai eredetű betegség (Friedreich-ataxia). De nem adod fel a kerekesszékben sem, tanulsz, bulizol, úgy pörgeted az életetet, ahogy csak azok, akik annak a bizonyos mának élnek, aztán jön ez a vírus-szar, ki sem mozdulsz hónapokig az ágyadból, rámegy a szíved, az a szíved, ami eddig a társaságba, a zenébe, a zenészekhez hajtott, akkor elvisznek egy rehabra, ahol már majdnem jól megy minden, de tüdőgyulladást kapsz, és a kórházban, ahová emiatt bevisznek, kiderítik az is, hogy leukémiád van.

Az emberek többsége a második sornál feladná, az utolsó mondatig feltehetően alig érne el valaki. Senki. Csak Bálint, akinek a mellkasára is az van tetoválva, hogy: NEVER GIVE UP.

Jelen pillanatban csak az albérletre és kajára elég a pénze, már ez is csoda, de tényleg,  viszont gyógyszerre már nem futja a rendelkezésre álló keretből.

Fesztiválozók, koncertezők: mutassuk meg, hogy van bennünk még ez után a tré fél év után is – nem kérted vissza a bérleted, koncerted árát, támogattál zenészt, művészt, bárkit, elvesztetted a munkád stb. ... –  erő ahhoz, hogy összefogjunk. Most nincs mód jótékonysági koncertre, de egy doboz cigi vagy egy korsó sör árát elég sokan át tudnák utalni pár kattintással. Az élete múlik rajta.

Nem kamu, Bálint FB oldalát itt találjátok.

A SZMO cikkét róla itt.

A Punnannyhoz fűződő barátságáról pedig itt beszélt.

Endrédi Bálint
OTP Bank
11773315-00779472-00000000
SWIFT: OTPVHUHB
IBAN: HU87117733150077947200000000

 

 

 

Endrédi Bálint, kerekesszék, fesztiválkirály, jótékonyság, kórház, leukémia

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek