Mi ez a nagy kék szív a fesztiválokon?

2022/07/10  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Idén is népszerű installációjával, a Nagy Kék Szívvel vesz részt a hazai fesztiválszezon legnagyobb eseményein az Együtt az Autistákért Alapítvány. A sokak által kedvelt látványosságot nemcsak azért érdemes felkeresni két koncert között, mert remekül mutat a fotókon, hanem mert az itt készült szelfikkel fontos társadalmi ügyet is támogathatnak a fesztiválozók bulizás közben.

Fotók: Együtt az Autistákért Alapítvány

Az idei installáció Weiler Péter ötlete nyomán készült. A Pécsett született művész Amerikában az Art Institute of Philadelphia főiskolán végezte tanulmányait, majd 1995-ben visszatért Magyarországra, és Budapesten folytatta a festést. Digitális technikával készült nosztalgiával és iróniával áthatott képeiről ismert, emellett sajátos performanszokat is szervez. 2014-ben a köveskáli buszterminált alakította át galériává, 2016-ban a Godot Galériában az akkori amerikai nagykövetasszony, Colleen Bell nyitotta meg Pop New York című kiállítását.

A kék szív már idén is tarolt népszerűségével a VOLT fesztiválon, sokan kifejezetten azért keresték fel az installációt, hogy üzenetet hagyhassanak autista társaik számára, mivel Nagy Kék Szív másik oldalán most erre is van lehetőség.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány az elmúlt években sikeresen érzékenyítette a fesztiválok közönségét, így idén immár hagyományszerűen lesz jelen a legnagyobb hazai zenei rendezvényeken, mivel a korábbi években nagy sikerrel tudták közelebb hozni a fiatalokhoz az autizmus ügyét. A Nagy Kék Szívet installáció egyik oldalán idén autizmus spektrumzavarral élő ismert emberek, illetve az alapítvány kampányaiból korábban már megismert autisták arcai lesznek láthatók, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy az autizmus spektrumzavar jelei nem mindig észrevehetők.

„Nagyon jó volt látni, hogy idén a VOLT fesztiválon már sokan kimondottan azzal a céllal kerestek bennünket, hogy üzenhessenek az autizmus spektrumzavarral élőknek. Nagy sikernek éljük meg, hogy ennyi embert mozgatott meg ez a lehetőség, az pedig külön öröm volt számunkra, hogy autizmussal élők is meglátogatott bennünket, és elmondták, mennyire örülnek annak, hogy a fesztiválokon is helyet kap az autizmus ügye" – mondta el Gubcsó Balázs, az Együtt az Autistákért Alapítvány stratégiai és operatív vezetője.

Azon túl, hogy a Nagy Kék Szív másik oldalán a fesztiválozók szív-matricákra írt üzenetet hagyhatnak autista társaiknak, érdemes fényképet is készíteni az installációval, és a képet az #együttazautistakert és #kékszív hashtaggel megosztani a közösségi médiában, ugyanis a MOL minden kép után 1000 forinttal támogatja az alapítvány munkáját, melyből az autizmussal foglalkozó szakemberek képzésének finanszírozását támogatják majd.

A korábbi fesztiválokról már jól ismert Nagy Kék Szív mellett idén egy Nagy Kék Kutya, a Bluedog is csatlakozik a bulizókhoz, aki Weiler Péter, valamint autista gyerekek kezei alatt nyerte el jellegzetes kék színét. A MOL a Bluedoggal készült, és hashtaggel ellátott képek után is támogatja az alapítványt, így, ha valaki észreveszi a Kék Kutyát, mindenképpen érdemes megállítani egy szelfi erejéig!

Az Együtt az Autistákért Alapítvány a fényképezkedőket és a szívekre írt üzeneteket a Strand Fesztiválon, a Jazz Pikniken, a Zamjamen és a Szigeten is várja.

 

Nagy Kék Szív, Együtt az Autistákért Alapítvány, szelfi

 

 

Szólj hozzá!


Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

Figyelem, a kapuk előbb nyílnak!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a kényelmes bejutás érdekében a meghirdetettnél korábban, 16 órakor megnyitják a kapukat a szombati 65 éves...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutató is lesz a Kutatók éjszakáján

Összesen mintegy 70 különleges programmal, köztük szimfonikus zenekarral kísért fizika bemutatóval várják a kutatók a tudomány iránt érdeklődőket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szeptember 30-án és október 1-jén a Kutatók éjszakája alkalmából, amelyen megnyitja a kapuit az egyetem számos...
Új koncertek