Míg a londoni opera egy festményt, Bérczesi Robi két gitárt bocsájt árverezésre

2020/10/05  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

A kettő között nem csak a tárgy értéke a különbség: míg a királyi zenedét a kényszer vitte rá az aukcióra, addig a hiperkarma frontembere jótékonykodni szeretne a gitárral

Míg a londoni opera egy festményt, Bérczesi Robi két gitárt bocsájt árverezésre

A Hohner basszusgitárt a zenész 1996-ban vásárolta és a hangszeren az első zenekara, a BlaBla – '96-tól '99-ig tartó – fennállása alatt játszott, a Legend Aria elektromos gitárt Robi 1993 körül vette és a gitár a hiperkarma hőskorában – 2000 és 2007 között – volt a társa.

A próbatermi költözködés során fellelt  "viharvert, vén darabokat", a zenésznek nincs szíve a kukába hajítani, inkább dedikálja és árverésre bocsátja őket, hogy aztán az ebből befolyó pénzösszeget a Gyermekétkeztetési Alapítványnak utalja át.

Az árverés mostantól számítva egy hétig tart, a FB-oldalán, a hozzászólásokban tudtok licitálni. Az egy hét elteltével a legmagasabb összeget ajánlóknak személyesen adja át a hangszereket, amelyeknek egyenkénti kikiáltási ára: 10.000 HUF.

Kicsit kusza a helyzet, mert a poszt alatt és a fotók mellett külön-külön is mennek a bejegyzések, de majd biztos ki tudják válogatni – hétfő délután a legmagasabb licit 105 ezer forint volt.

 

A londoni Királyi Operaház arra kényszerül, hogy elárvereztesse egy festményét

 

Bérczesi Róbert, hiperkarma, gitár, árverés, jótákonság

 

 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Hajnali koncert nyitja a Jazzfest Budapestet

Idén 18 helyszínen szólal meg a jazz április 27. és május 15. között Budapesten, számos helyszín, művész és kulturális intézet összefogásában: 20 ország több mint 200 művésze lép fel a fesztivál közel 90 koncertjén.

Partidömping délutántól pirkadatig – összeállt a Balaton Sound programja

Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, összesen közel 200 fellépő – összeállt a Heineken Balaton Sound teljes zenei programja. A fesztiválbeach július 3-án, szerdán startol és vasárnap hajnalig meg sem áll Zamárdiban.
Új koncertek