OFF: Fogadd örökbe Julien királyt, hadd riszálja úgyis, úgyis!

2020/04/22  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Nehéz helyzetbe került a Szegedi Vadaspark. A koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt március 16. óta zárva tart az állatkert, így már bő 1 hónapja elesik fő bevételi forrásától, a jegybevételtől. A vadasparkot más intézményekkel ellentétben nem lehet inaktiválni, az állatokat ugyanúgy kell etetni, ellátni, gyógyítani most is.

OFF: Fogadd örökbe Julien királyt, hadd riszálja úgyis, úgyis!

Az állatkertnek bárki segíthet azzal, ha örökbe fogadja egy-egy lakóját, legyen az törpe víziló, guyanai krokodilteju vagy a Madagaszkár rajzfilmből is ismert gyűrűsfarkú maki.

Az örökbefogadás már hagyomány az állatkertek világában, ami természetesen nem jár tartási kötelezettséggel, hanem a kedvencek tartásának támogatását jelenti. Az érte kapott elismerő oklevél sokak számára kedves ajándék a segítség élménye mellett. Az örökbefogadás egy izgalmas ajándék is lehet. Számos esetben kapott az intézmény ezzel kapcsolatban fura kéréseket. Egy fiatalember például leánykéréssel kapcsolta össze, a hölgy pedig igent is mondott a fókák jelenlétében.

A támogatás minimális összege egyforma (magánszemélyeknél évi 7 ezer, cégeknél évi 50 ezer forint), legyen szó csupasz turkálóról vagy elefántról. A támogatások egy kalapba kerülnek, abból azon állatok is részesülnek, amelyek kevésbé népszerűek. Egy állatot többen is örökbe fogadhatnak. Zuri, a törpe víziló 2020-ban ez idáig a legnépszerűbb az örökbe fogadók körében. Nem csoda, hiszen az idei év nagy szenzációja, hogy ismét született kis víziló a Vadasparkban. A 2019-es évben a legtöbben pápaszemes pingvineket fogadtak örökbe. A Madagaszkár rajzfilm hatására a gyűrűsfarkú makik is nagyon népszerűek. Bár állatkertekben gyakorinak számítanak, vadon az egyik legveszélyeztetettebb főemlős, pár ezer egyede él már csak vadon. A csupaszpofájú tamarint kevesebben fogadták örökbe, pedig egy természetvédelmi szempontból jelentős faj, és a Vadasparkban jó eredményeket ért el a tenyésztésében.

Vannak állatok, amelyeket még nem fogadtak örökbe. Pedig sok érdekes van közöttük is, mint például a guyanai krokodilteju, melynek takarmányozása nem kis kihívást jelent. Ugyanis ők főleg puhatestűekkel, kagylókkal és csigákkal táplálkoznak. Impozáns megjelenésük, érdekes viselkedésük és a kihívásnak tekinthető tartásuk miatt kuriózumnak számítanak az állatkertek és a terraristák körében egyaránt. Talán valakinek egyszer ők is megtetszenek...

Az állatkertnek úgyis, úgyis segíthetsz, hogy felajánlod adód 1 százalékát!

 

Szegedi Vadaspark, állatok, jótékonyság, Szegedi Vadaspark, Madagaszkár

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek