Visszatér a Kistehén!

2020/11/12  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu

Egyelőre nem a Sziget fesztivál kabalafigurájaként – a legborúsabb előrejelzések szerint egyelőre még veszélyben vannak a 2021-es fesztiválok, hanem a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő petíciójának arcaként. A most induló Bólints rá! kampány keretében a Kistehén a hétköznapi életben is alkalmazható, konkrét megoldásokra hívja fel a figyelmünket.

A Kistehén rábólintott

A Covid19-világjárvány terjedéséhez nagymértékben hozzájárult a modern életformánk. Elvettük az állatok élőhelyeit, így megnőtt az állatról emberre terjedő betegségek száma, a globális világ miatt a koronavírus gazdasági, társadalmi következményei az egész emberiség számára pusztítóak. Ebben a rendkívül nehéz, embert próbáló helyzetben mindannyiunk kedvence, a kultikus Kistehén figura újra színre lép és segít.

"Boldog voltam 2002-ben, a figura Sziget-reklám sikerével, de úgy érzem, a Kistehén most találta meg az igazi helyét, az Életigenlő Bólints rá! kampány arcaként, ahol tényleg mindannyiunkon tud segíteni" – mondta Kollár-Klemencz László zenész, költő, író, a Kistehén egyik alkotója.

A kampány az életvidám és humoros Kistehénnel és számos népszerű, elismert emberrel szövetkezve azt kéri, hogy ne térj vissza a régi életedhez – aminek következménye az éghajlatváltozás, a természet és állatok eltűnése, a gazdagok és a szegények közötti szakadék növekedése, az emberek elvándorlása, a világjárványok – hanem egy jobb és élhetőbb jövőre Bólints rá!.

A Kistehén rajzfilmek felhívják a figyelmünket az egyszerű energiatakarékosságra, a helyi termékek, gazdaságok jelentőségére, az együttműködések fontosságára és arra, hogy ne csak a technikai megoldásokban higgyünk, a problémák végső oka mi magunk vagyunk. Fogyasztás helyett boldogság – pénz helyett élet! A Kistehén rajzfilmek fülbemászó dalait Kollár-Klemencz László szerezte és adja elő. 

A Bólints rá! kampányhoz  Berg Judit, Böjte Csaba, Hajós András, Havas Dóra, Kovács András Péter, Ónodi Eszter, Pokorny Lia és Vecsei H. Miklós is csatlakozott. Ők Török Ferenc Balázs Béla-díjas filmrendező készülő kisfilmjeiben vallanak majd arról, hogy miért fontos számukra a természeti értékek megóvása, a helyi felelős gazdálkodás támogatása, gondolkodásunk és értékrendszerünk megújulása, valamint hogy ők maguk mit tesznek mindezek érdekében. 

A petíciót itt lehet aláírni. Bólints rá!

 

Madonna és Sting is nemet mond a vírus előtti életünkhöz való visszatérésre

Kistehén, jószolgálat, Sziget, Bólints rá-kampány, covid, természetvédelem

 

 

Szólj hozzá!


A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

Idén ünnepli a londoni Royal Albert Hall alapításának 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi gálán számos híresség, köztük Eric...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Dokumentumfilm (is) készül Billie Eilish-ről (is)

Úgy tűnik, mindenki azt kutatja, hogy válhatott ekkorra sztárrá a mindössze 19 éves énekesnő. Már több könyvet írtak róla, most R. J. Cutler rendező próbálja megfejteni a titkot. A The World’s A Little Blurry című dokut 2021. február 26-án mutatja be többek között az Apple TV+.

Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

A szólást persze Michael Eavis,a fesztivál alapítója nem ismerheti, nagyjából azt jelenti, hogy nem sikerülhet mindig minden... A tavalyi után az idei rendezvény is elmarad a Worthy Farmon, ahol most színpadok helyett sajtot készítenek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek