Menopauza 1170x180

Will Smith egy éjszakát a szabad ég alatt tölt

2019/10/24  ·   Jószolgálat   ·  koncert.hu, MTI

Will Smith és Helen Mirren csatlakozott a hajléktalanság elleni küzdelem jegyében világszerte december 7-re meghirdetett figyelemfelkeltő és adománygyűjtő rendezvényhez, amelynek részvevői egy éjszakát a szabad ég alatt töltenek a szolidaritás jegyében.

Will Smith egy éjszakát a szabad ég alatt tölt

A deadline.com beszámolója szerint a The World's Big Sleep Out elnevezésű rendezvény világszerte egymillió hajléktalanon akar segíteni. A kampány szervezői 50 millió dollárt (15 milliárd forintot) akarnak gyűjteni, amelynek felét a hajléktalanoknak fedelet adó jótékonysági szervezeteknek adják, másik felét a háborúk, természeti katasztrófák vagy mélyszegénység miatt világszerte 70,1 millió otthontalanná vált emberen segítő szervezetek támogatására szánják.

"Gondolkodjunk el egy pillanatig azon, hogy mit jelent a hajléktalanság. Számomra az otthon beszélgetést jelent, azt a helyet, ahol a családom együtt van, ez a legcsodálatosabb az otthonban. De világszerte több mint százmillió embernek nincs olyan lakhelye, amit otthonnak nevezhetne" – mondja Will Smith a rendezvény kampányvideóján.

    A videón a Coldplay frontembere, Chris Martin is megszólal.


Az Oscar-díjas Helen Mirren a videóban arról beszélt: szeretnék elérni, hogy világszerte legalább 50 ezren csatlakozzanak a december 7-i megmozduláshoz, és töltsenek egy éjszakát a szabad ég alatt, hogy kifejezzék szolidaritásukat a hajléktalanokkal és azokkal, akik otthonuk elhagyására kényszerültek. A brit színésznő hozzáfűzte, hogy világszerte 60 nagyvárosban tartják meg a rendezvényt, mások mellett New York, London, Los Angeles, Edinburgh, Chicago, Újdelhi, Dublin, Newcastle, Belfast, Madrid, Brisbane, Rijeka, Harkov, Manchester és Brighton is csatlakozott.

A rendezvényt szervező Josh Littlejohn elmondta: azt szeretnék, hogy a résztvevők "azoknak a cipőjében járjanak, akik mellett általában elmennének".

Az esemény honlapja szerint Will Smith a New York-i Time Square-en olvas majd esti mesét a részvevőknek, Mirren pedig a londoni Trafalgar Square-en jelenik meg. Az egyes helyszíneken akusztikus zenei előadások is lesznek.

A deadline.com által idézett statisztika szerint Los Angelesben, ahol az Elysian Parkban szervezik meg az eseményt, különösen nagy probléma a hajléktalanság, az utóbbi években 16 százalékkal nőtt a fedél nélküliek száma, becslések szerint mintegy 36 ezer embernek nincs hol laknia a városban.

Will Smith, Helen Mirren, The World's Big Sleep Out, hajléktalanság

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek