Menopauza 1170x180

A macskanadrágos csajok kitörnek a zártosztályról

2020/04/20  ·   Klippremier   ·  Labancz Andrea

Úgy tűnik, dalszerzés szempontjából jótékony hatással van a karantén az előadókra, hiszen folyamatosan érkeznek a legújabb hazai és nemzetközi produkciók. Most négy magyar újdnságot szedtünk egy csokorba.

Új videók

A hazai punk-éra egyik legrégebbi zenekara a Macskanadrág – 1994 óta tombolnak a hazai színpadokon. Most a javában készülő következő albumuk előfutáraként dobták fel a videómegosztóra "Az én csajom" című szerzeményt, ami a zenekar elmondása alapján egy kis hétköznapi párkapcsolati dal, melyhez a frissen elkészült videó meglévő felvételek alapjaira építkezik, rajongók által beküldött fényképek felhasználásával, egy vicces, 2 perces montázs keretében.

 

A legendás CAFB egykori legénységéből verbuválódott Cuki Presszó elnevezésű duó is saját dalokon dolgozik, aminek eredményeképpen a 2019-es év végén "Az én nagyapám" című számukra érkezett meg a hivatalos klip, most április elején pedig ismét egy feldolgozást  hoztak nyilvánosságra: az eredetileg Szakácsi Greg által jegyzett "Utazás" című track kapott új köntöst. A Kondella Krisztián (perka) és Sütő Lajos (ének, gitár) alkotta csapat robog is tovább a populárissá szelídített régi-új dalokkal, így ha beindul a koncertezés, több új darab is bekerül a repertoárba.

 

A zalaegerszegi modern metál feltörekvő bandája, a Lovecrose is készülődik a háttérben egy új koronggal, bár a járványnak köszönhetően már biztos csúszni fog a megjelenés. Viszont apránként megismerhetjük a teljes anyagot, ugyanis a mostani dalhoz készült klip már az ötödik a sorban, ami az új albumon is megtalálható lesz. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a zenekar egy házi videó mellett döntött, ami a nem a legideálisabb megoldás, de egyelőre be kell érnünk ennyivel.

 

Utoljára hagytuk a tavalyi évben némi vérfrissítésen átesett Zártosztály zenekart, akik a Szétszakítva EP "Színpad" című dalához készítettek szintén karanténos változatú, ám jóval látványosabb videót. A dicséret a csapat gitárosának Csillag Endrének jár, hiszen ő dolgozta össze az egyébként otthoni felvételeket. A zenekar elmondása szerint kifejezetten nem egy újabb “otthonmaradós” klipet szerettek volna forgatni, bár mindenki otthonában vette fel a saját részét, ezekből, illetve koncertfelvételekből készült el a végeredmény, mely így többszörösen visszaadja és felerősíti a dal üzenetét.

Macskanadrág, Cuki Presszó, Zártosztály, Love Crose, új dal, új videó premier, 2020

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek