A szerzők engedélyt adtak a Tűzvarázsló feldolgozására

2019/03/27  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Ez volt az első gopndolatunk, amikor megpillantottuk a dal címét: ez most ugyanaz vagy sem, és ha ugyanaz, akkor vajon szabad-e... Ezek szerint igen: a Lerch-Demjén páros rábólintott a dologra.

A szerzők engedélyt adtak a Tűzvarázsló feldolgozására

„Az eredeti szerzők szerencsére nagyon nyitottak voltak, ennek különösen örültünk, annak meg pláne, hogy hallva az átdolgozást, áldásukat is adták, nagyon megtisztelő" – nyilatkozta DR BRS, vagyis Béres Attila, aki nem csak elővette és leporolta Lerch István és Demjén Ferenc egykori felvételét, de készített egy egészen új verziót, amit ezúttal Király Viktorral hozott össze. 

A klipben feltűnik még Curtis és a BSW, valamint Závodi Marcel énekes-dalszerző és Angyal András versenytáncos is. Mivel visszafogottnak nem nevezhető jelzéseket kapunk arról, mit isznak a klipbéli buliban az ifjak, arról is van fogalmunk, ki finanszírozta a dolgot.

Az eredeti dal klipje sem egy összetákolt valami: a Szent Margit (ex Kaffka) gimnáziumban forgatták 1988-ban, Gothár Péter rendezésében:

A dal szerzőivel kapcsolatban azt tudjuk, hogy Demjén Ferencről musical készül és ő adja az egyik ingyenes koncertet a Plázs idei évadában, Lerch Istvánról sajnos nincsenek ilyen jó híreink: még mindig keményen küzd betegségével, de minderről leginkább csak a bulvárból tájékozódhatunk, összefogás-koncertről vagy bármi efféléről nem érkezik hír, pedig van erre példa, lásd itt.

Nos, tehát megnyugodhatunk, a z ikonikus dalt nem nyúlták le a srácok, nem úgy, mint a britek a Gyöngyhajú lányt...

 

Tűzvarázsló, DR BRS, Király Viktor, Lerch István, Demjén Ferenc

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek