A The Carbonfools tagjai nem kifejezetten közösségimédiás guruk...

2022/06/28  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Itt az új The Carbonfools klip, amelyben úgy tűnik, a zenekar bosszúra szomjazik, ugyanis a történet szerint az énekes „gonosz énje" három olyan influenszert rabol el, aki teljesen felesleges dolgokkal szemetelik tele a közösségi oldalakat.

Fotó: Kovács Kinga

„Igen, tudjuk, hogy lassan legalább annyit kell(ene) foglalkoznunk a közösségimédia-felületekkel, mint a zenékkel... frusztrál is minket, de úgy gondoltuk azzal húzzuk ki a dolog méregfogát, hogy dalt írunk belőle" – mondta Fóris-Ferenczi Gábor, a The Carbonfools énekese.

„A menedzsment, az imádott 'socialmediás' segítőnk, és persze a haverok is folyamatosan bökdösnek minket, hogy toljunk már valami 'kontentet'..., de amikor együtt van a zenekar, akkor azzal a dologgal foglalkozunk, amiért találkoztunk: dalt írunk, koncertműsort hegesztünk, megbeszélünk, és egyszerűen elfelejtődik. Amikor a gyerekkórus részt vettük fel ehhez a dalhoz, külön megkértünk valakit, hogy fél óránként piszkálgasson minket, hogy ugyan legalább egy képet készítsünk már a dologról" – meséli Titusz a zenekar dj-je.

„Nem volt cél, hogy elképesztően magvas életbölcsességet adjunk át a dalban, annyit szerettünk volna elmondani, hogy néha már terhes a kötelező online jelenlét, hiszen mi azt szeretjük, ha szemtől-szemben állhatunk a közönséggel, és együtt bulizhatunk" – meséli az énekes.  


 
A zenekar előző klipjében a Szobadiszkóban  már felbukkant egy rapper srác, aki most is írt egy részt az új dalba.

„Charga pont ott volt Titusznál, amikor vettük fel az első demo-részeket, még nem is volt meg a teljesen koncepció, úgyhogy a legjobbkor állt elő az ötleteivel. Azonnal lecsaptunk a soraira, ahogy a klipet készítő Compact Crew is, akik külön részt adtak neki is a videóban. Most először dolgoztunk ezzel a stábbal, de nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk, köszönjük nekik" – meséli az énekes.
 
Az új dalt élőben azok hallhatják majd először, akik elmennek augusztus 10-én a Kobuci Kertbe.
 
„Ez az egyik kedvenc helyszínünk, próbálunk mindig valamilyen extra műsorral készülni, és az már biztos, hogy Chragával lesz egy külön blokk. A további meglepetéseken még dolgozunk, tehát simán feltűnhetnek szinte sosem játszott dalok, de az is lehet, hogy vendégzenészekkel dolgozunk át egyet-egyet valamilyen meglepő formában" – tette hozzá.

 

 

The Carbonfools, közösségi média, influenszer, Kobuci kert

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek