A United-alapító áRON kihúzta a fiókot Szakonyi Milánnal

2019/10/22  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Romhányi Áron zeneszerző, zongorista, a United együttes alapító tagja és Szakonyi Milán énekes "Fiókok" címmel jelentették meg legújabb dalukat.

A United-alapító áRON kihúzta a fiókot Szakonyi Milánnal

Mi tudunk áRonról?

Romhányi Áron Artisjus díjas ("Az év könnyűzeneszerzője 2014"), eMRTon, többszörös Fonogram díjas zeneszerzőt és zongoraművészt a United zenekarból ismerheti a nagyközönség, többek között a Hófehér Jaguár, a Nincs ősz, nincs tél, Keserű méz, Hajnalban még a Nap is más, Végső Vallomás című dalok fűződnek a nevéhez. Rendszeresen dolgozik Tóth Verával, Tóth Gabival, a Random Trip-el, Mihályi Rékával, mindeközben a Group'n'Swing zenei vezetője és egyik zeneszerzője. A Liszt Ferenc zeneművészeti Egyetemen szerzett diplomát jazz zongora szakon 2001-ben, alapító tag a Romhányi Áron trió és aLoop Doctors zenekarokban.

 

Mi tudunk Szakonyi Milánról?

Milán a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán végzett, ahol először Munkácsi Bea, majd Berki Tamás tanítványa volt. Alapító tagja a Budapest Voices acapella-csapatnak és a flo-nak, melyben billentyűsként vesz részt. A Bécsben megrendezett 60. Eurovision Song Contest-en, azaz a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon vokalistaként volt közreműködő Csemer Boglárka produkciójában, 2013 márciusában pedig csatlakozott az idén 15 éves Balázs Elemér Grouphoz.

 

 

A két zenésznek nem ez az első kollaborációja, sőt: nagyon is aktív az együttműködés: két hónappal ezelőtt jött ki a A szívem peremén, de előtte is rendszeresen megjelentettek videókat, ilyen volt például a

GNS Brass - Over the T.O.P..Most egy lírai dallal jöttek ki.

"Édesanyám házában, a vendégszobában van egy fiókos szekrény, tele régi fotókkal. Karácsonykor, amikor ott alszom, rendszerint végigböngészem őket, nézem, ahogy teli energiával és tervekkel, kacagva sétálnak apámmal a tengerparton – mindeközben ő 76 évesen, csöndben lent nézi a tévét. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon a mi gyerekeink is majd így nézegetik a rólunk készült "ósdi" okostelefon-videókat egyszer? Marad-e valami belőlünk az utókornak pár régi fotón kívül? Erről szól a "Fiókok" című dal." – mesélte a zeneszerző (szöveg: Kiss-Péterfy Márta, operatőr a zeneszerző testvére, Romhányi Ádám).

 

 

 

 

Romhányi Áron, áRon, Szakonyi Milán, United, új klip

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek