BÖBE baba vörös zászlót lenget

2024/02/23  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Kontrollmániás? 30 évesen a szüleivel lakik? Folyamatosan az exeit emlegeti? "Red flag" az, amit minden nőnek észre kell vennie, amikor randizik...

Fotó: Magyary Lenke

BÖBE a magyar zenei színtér egyik színfoltja. Az előadó sokszínűségét legújabb trackje bizonyítja, ami első hallgatásra könnyed popdalnak tűnik. A REDFLAG mindeközben túlmutat egy dallamtapadásra alkalmas slágeren – BÖBE igyekszik rossz élményeit dalszövegek formájában feldolgozni és elengedni. A negatív tapasztalatok megosztását emellett azért is tartja fontosnak, hogy hallgatói érezhessék: nincsenek egyedül a problémáikkal.

A következő EP-jén Usztics Péter producerrel dolgozik együtt, akivel igazán hamar egymásra hangolódtak. A közös munka gyümölcse négy dal lett, melyből elsőként a REDFLAG-et hallhatja szélesebb közönség. Ez a beharangozó hangzásvilágában erősen hajaz a kétezres évek elejének zenei világára, erre a meghatározó időszakra BÖBE így emlékszik vissza:

„Pont ebben az időszakban voltam általános iskolás, és nagy hatással volt rám például Britney Spears, a Bratz babák vagy az akkori divat. Már az előző EP-m kreatívjai, és a hozzá készült fotók is ezt a vibe-ot hozzák. Ezt szerettem volna folytatni az új anyagnál is.”

A Bratz babák BÖBE EP-jének vizuális megjelenését is erősen inspirálták. Minden dal borítójához készül Rósz Anna grafikus segítségével egy BÖBE-BABA, ami az adott szerzemény hangulatának és sztorijának megfelelően van felöltöztetve. Így például a kislemez beharangozójához, a REDFLAG-hez tartozó játék kiegészítőként kapott egy kis piros zászlót. A figurák egyébként nemcsak arculati szempontból lényegesek, egy kiemelkedő plusz jelentéstartalom is társítható hozzájuk:

„Azért szerettem volna ezt a koncepciót mert egyrészt nagyon szeretem, ha társul egy vizuális sztori a számaimhoz. Másrészt azt gondolom, hogy manapság már-már termékként tekintenek az emberek a dalokra, és ez a koncepció ennek is állít egy pici görbe tükröt, hiszen a dalokat úgy promózom, mintha magukat a babákat próbálnám eladni.”

Böbének nagyszabású tervei vannak az idei évre: tervez kollaborációkat más művészekkel és kilátásban van számos koncert is. Na meg persze itt vannak a már említett új dalok, amiket az elkövetkezendő időszakban szépen apránként fog csepegtetni...

Az első csepp:

 

 

Böbe, red flag, Böbe baba

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek