Brutális pánikrohama volt James Arthurnak – gyógyszer lett belőle

2021/03/06  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Most, hogy a világ vakcina- és gyógyszerlázban ég, James Arthur új dala "mondhatni a tökéletes nóta 2021 tavaszára”. Ezt egyébként ezt ő mondta, meg azt is, hogy "a Medicine egy felemelő óda a kapcsolatokhoz, a közösséghez, valamint a szerelmi nehézségek feletti gyógyító, helyreállító erőhöz".

James Arthur is előrukkolt egy gyógyszerrel

James Arthur több mint 30 millió lemezt adott el világszerte, és három nagysikerű albumot (James Arthur, Back From The Edge, YOU) adott ki, emellett kilenc UK Top 40-es slágert is magáénak mondhat. ‘Say You Won't Let Go’ című slágere már több mint 1,6 milliárd meghallgatásnál jár a Spotify-on. A közelmúltban is uralta a toplistákat a Sigalával közös “Lasting Lover”-rel. A dal #1 volt az Egyesült Királyság Rádiós Listáján, valamint a iTunes-on is, és Top 10-es volt a Hivatalos Kislemez Listán.

Az új dal megírása James európai turnéján kezdődött 2020 januárjában, amikor a démonai újra felszínre törtek.

“Madridban a színpadon volt egy brutális pánikrohamom. Az évek során sokszor szevedtem szorongástól, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy úgy elkap, hogy le kell jönnöm, különben meghalok. Aztán másnap komoly influenzatüneteim voltak, és kórházba kellett szállítani. Megállapították, hogy epehólyag-fertőzésem van, ezért el kellett távolítani.”

Arthur egy hetet töltött egy svájci kórházban, közben a turnéját is le kellett mondania, köztük a magyar koncertet is.

Amikor visszatért Angliába, a londoni Nightingale Kórházba ment, és megkezdte a rehabilitációt. Heti 3-4 alkalommal vett részt terápián, elkezdett egy gyógyszeres kezelést, megkezdte a kognitív viselkedésterápia (CBT) gyakorlását, edzeni kezdett, és a nyomás csökkentése érdekében lemondta az amerikai turnéját. Márciusra azonban már összeszedte magát, annyira, hogy megkezdte arénaturnéját az Egyesült Királyságban. S noha  úgy vélekedett, hogy “ez volt életem legjobb turnéja, amit valaha csináltam”,  a koronavírus és a lockdown a koncertkörút azonnali befejezésére kényszerítette őt is. Késő tavasszal, a korlátozások enyhülésével látott újra munkához.

A “Medicine” volt az első dal, amelyet James megírt az új album munkálatai során.

“Az elmúlt év arra kényszerítette a párokat, hogy önmagukba nézzenek. Tükröt tartott mindannyiunk számára. Az én párom nagyon támogatott ebben az időszakban" – mondta el a dal keletkezése kapcsán.

Örülünk, hogy jól van, s őszintén reméljük, hogy pótolja a Barba Negrában elmaradt koncertjét is egyszer.

És akkor az új szám:

 

 

James Arthur, Medicine

 

 

Szólj hozzá!


A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A NASA zenekara elképesztő felvételeket készített

A "banda" megszámlálhatatlanul sok tagból áll: az űrhivatalnál csillagok, galaxisok és fekete lyukak adatai alapján hoztak létre zenét.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Külföldi fellépőket jelentett be a Kolorádó fesztivál

Akkor, amikor sorra mondják le a fesztiválokat, óriási hír ez. Két évvel ezelőtt még nem volt mindennek akkorra jelentősége, mint most. Azt már közöltük, hogy a két megadott időpont közül az augusztusit választotta a fesztivál.

Ed Sheeran stúdiójában született a japán banda új dala

A 2005-ben alakult japán ONE OK ROCK 2019-ben megjelent „Eye of the Storm" album óta nem hallatott magáról, a visszatérésüket cserébe nagyon kitalálták.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek