Brutális pánikrohama volt James Arthurnak – gyógyszer lett belőle

2021/03/06  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Most, hogy a világ vakcina- és gyógyszerlázban ég, James Arthur új dala "mondhatni a tökéletes nóta 2021 tavaszára”. Ezt egyébként ezt ő mondta, meg azt is, hogy "a Medicine egy felemelő óda a kapcsolatokhoz, a közösséghez, valamint a szerelmi nehézségek feletti gyógyító, helyreállító erőhöz".

James Arthur is előrukkolt egy gyógyszerrel

James Arthur több mint 30 millió lemezt adott el világszerte, és három nagysikerű albumot (James Arthur, Back From The Edge, YOU) adott ki, emellett kilenc UK Top 40-es slágert is magáénak mondhat. ‘Say You Won't Let Go’ című slágere már több mint 1,6 milliárd meghallgatásnál jár a Spotify-on. A közelmúltban is uralta a toplistákat a Sigalával közös “Lasting Lover”-rel. A dal #1 volt az Egyesült Királyság Rádiós Listáján, valamint a iTunes-on is, és Top 10-es volt a Hivatalos Kislemez Listán.

Az új dal megírása James európai turnéján kezdődött 2020 januárjában, amikor a démonai újra felszínre törtek.

“Madridban a színpadon volt egy brutális pánikrohamom. Az évek során sokszor szevedtem szorongástól, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy úgy elkap, hogy le kell jönnöm, különben meghalok. Aztán másnap komoly influenzatüneteim voltak, és kórházba kellett szállítani. Megállapították, hogy epehólyag-fertőzésem van, ezért el kellett távolítani.”

Arthur egy hetet töltött egy svájci kórházban, közben a turnéját is le kellett mondania, köztük a magyar koncertet is.

Amikor visszatért Angliába, a londoni Nightingale Kórházba ment, és megkezdte a rehabilitációt. Heti 3-4 alkalommal vett részt terápián, elkezdett egy gyógyszeres kezelést, megkezdte a kognitív viselkedésterápia (CBT) gyakorlását, edzeni kezdett, és a nyomás csökkentése érdekében lemondta az amerikai turnéját. Márciusra azonban már összeszedte magát, annyira, hogy megkezdte arénaturnéját az Egyesült Királyságban. S noha  úgy vélekedett, hogy “ez volt életem legjobb turnéja, amit valaha csináltam”,  a koronavírus és a lockdown a koncertkörút azonnali befejezésére kényszerítette őt is. Késő tavasszal, a korlátozások enyhülésével látott újra munkához.

A “Medicine” volt az első dal, amelyet James megírt az új album munkálatai során.

“Az elmúlt év arra kényszerítette a párokat, hogy önmagukba nézzenek. Tükröt tartott mindannyiunk számára. Az én párom nagyon támogatott ebben az időszakban" – mondta el a dal keletkezése kapcsán.

Örülünk, hogy jól van, s őszintén reméljük, hogy pótolja a Barba Negrában elmaradt koncertjét is egyszer.

És akkor az új szám:

 

 

James Arthur, Medicine

 

 

Szólj hozzá!


Tom Odell visszatér Budapestre

Tom Odell visszatér Budapestre

A zenész a Barba Negrában adta első magyarországi klubkoncertjét – ide is tér vissza 2022. szeptember 28-án. Amúgy a Szigeten és a STRAND...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Robbie Williams árverésre bocsájt három ikonikus Banksy-alkotást

A Sotheby's március 2-án a brit fővárosban rendezi meg az árverést, amelyen a híres munkákra lehet licitálni.

Koronavírusos Elton John

A HVG értesülése szerint a zenész megfertőződött az új koronavírussal, ezért két dallasi koncertjét halasztani kényszerült.
Új koncertek