Brutális pánikrohama volt James Arthurnak – gyógyszer lett belőle

2021/03/06  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Most, hogy a világ vakcina- és gyógyszerlázban ég, James Arthur új dala "mondhatni a tökéletes nóta 2021 tavaszára”. Ezt egyébként ezt ő mondta, meg azt is, hogy "a Medicine egy felemelő óda a kapcsolatokhoz, a közösséghez, valamint a szerelmi nehézségek feletti gyógyító, helyreállító erőhöz".

James Arthur is előrukkolt egy gyógyszerrel

James Arthur több mint 30 millió lemezt adott el világszerte, és három nagysikerű albumot (James Arthur, Back From The Edge, YOU) adott ki, emellett kilenc UK Top 40-es slágert is magáénak mondhat. ‘Say You Won't Let Go’ című slágere már több mint 1,6 milliárd meghallgatásnál jár a Spotify-on. A közelmúltban is uralta a toplistákat a Sigalával közös “Lasting Lover”-rel. A dal #1 volt az Egyesült Királyság Rádiós Listáján, valamint a iTunes-on is, és Top 10-es volt a Hivatalos Kislemez Listán.

Az új dal megírása James európai turnéján kezdődött 2020 januárjában, amikor a démonai újra felszínre törtek.

“Madridban a színpadon volt egy brutális pánikrohamom. Az évek során sokszor szevedtem szorongástól, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy úgy elkap, hogy le kell jönnöm, különben meghalok. Aztán másnap komoly influenzatüneteim voltak, és kórházba kellett szállítani. Megállapították, hogy epehólyag-fertőzésem van, ezért el kellett távolítani.”

Arthur egy hetet töltött egy svájci kórházban, közben a turnéját is le kellett mondania, köztük a magyar koncertet is.

Amikor visszatért Angliába, a londoni Nightingale Kórházba ment, és megkezdte a rehabilitációt. Heti 3-4 alkalommal vett részt terápián, elkezdett egy gyógyszeres kezelést, megkezdte a kognitív viselkedésterápia (CBT) gyakorlását, edzeni kezdett, és a nyomás csökkentése érdekében lemondta az amerikai turnéját. Márciusra azonban már összeszedte magát, annyira, hogy megkezdte arénaturnéját az Egyesült Királyságban. S noha  úgy vélekedett, hogy “ez volt életem legjobb turnéja, amit valaha csináltam”,  a koronavírus és a lockdown a koncertkörút azonnali befejezésére kényszerítette őt is. Késő tavasszal, a korlátozások enyhülésével látott újra munkához.

A “Medicine” volt az első dal, amelyet James megírt az új album munkálatai során.

“Az elmúlt év arra kényszerítette a párokat, hogy önmagukba nézzenek. Tükröt tartott mindannyiunk számára. Az én párom nagyon támogatott ebben az időszakban" – mondta el a dal keletkezése kapcsán.

Örülünk, hogy jól van, s őszintén reméljük, hogy pótolja a Barba Negrában elmaradt koncertjét is egyszer.

És akkor az új szám:

 

 

James Arthur, Medicine

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek