Egy posztapokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik: JUNGLE

2018/07/16  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A kreatív zenei kollektíva nemrég vadonatúj dalokkal tért vissza. A "Happy Man" és a "House In LA" a Jungle közeledő, második, Londonban rögzített albumának első beharangozói.

Fotó: Charlie Di Placido

A Jungle 2013-ban robban be a köztudatba két első dalukkal, a "The Heat"-tel és a "Platoon"-nal. A névtelen produceri duó pár év alatt kaleidoszkopikus, személyiséggel megtöltött, hét tagú, élő bandává alakult át, melynek magja továbbra is Josh Lloyd-Watson és Tom McFarland. Debütáló albumuk, a 2014-es "Jungle" egyike volt az év meghatározó debüt lemezeinek.

 

Ha a Jungle első albuma egy képzeletbeli filmzene volt olyan helyszínekhez komponálva, melyeken még sosem jártak, akkor az új lemez azon helyek tájképét festi le, melyekről oly gyakran álmodtak. J és T úgy definiálta az új dalokat, hogy "egy poszt-apokaliptikus rádióállomás szakítós dalokat játszik."

Hogy megírják és rögzítsék az új albumot, J és T lecserélték az esős, angol fővárost a Los Angeles-i Hollywood Hills-re. Romantikus elképzeléseiket a nagybetűs Kaliforniai Álomról összezúzta az élet valósága – ez a tapasztalat ahhoz vezetett, hogy visszatértek Londonba a kiadvány befejezésére. A nagy utazás viszont egyértelmű, izgalmas és pozitív lenyomatot hagyott a végeredményen. 

A "Happy Man"-ben a banda a jogfosztott fiatalság helyzetét dolgozza fel, egy olyan közegben, ahol a Baby Boomerek álmai nem elérhetőek a fiatalabb generáció számára (ez a téma már "Busy Earnin" c. slágerükben is felmerült). A hozzá forgatott zseniális videóban most először bepillantást nyerhetünk a Jungle világába; szereplői a zenekartagok és a legújabb tag, Zangi is feltűnik, egészen pontosan táncol a kisfilmben.

A "House In LA" egy 180 fokos fordulat a "Happy Man"-hez képest. Ezúttal a csapatot Los Angeles dombjai között találjunk, összetört szívűen csoportosulnak és keresik önmagukat. ("I feel alive in the sunlight / All my fears are only real life...two whole years on a re-write / tell my friends I'm gonna be right there..."). És ettől a modern, pszichedelikus himnusztól tűnik fel igazán, hogy most jött el a Jungle eddigi legkiválóbb produceri pillanata: teljes mértékben kihasználják az élő hangok fegyverzetét, amit az elmúlt 5, világkörüli turnézással töltött év alatt felfejlesztettek.

Egy parádés Coachella fellépés után a Jungle jelenleg Európában turnézik és egy időre Észak-Amerikába is visszatérnek majd.

 

 

Jungle, Josh Lloyd-Watson, Tom McFarland, Coachella

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek