Fuck The Bass Player –Trióként folytatja a Twentees

2020/12/09  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Az elmúlt hónapok nemcsak a dalírás és a karantén körül forogtak, a zenekar ugyanis több basszusgitáros váltáson is túl van. Végül úgy döntöttek, trióként folytatják: állításuk szerint így erősebbek, mint valaha.Mi több: megjelent az új kislemezük, a Kicsi lány.

Fotó: Lénárd Gábor

Az EP a tavasszal bemutatott Linda üzenetét építi tovább, központjában az elfogadás áll, azaz, hogy szeressük önmagunkat és engedjük el a folyamatos megfelelési kényszert, a görcsös megoldani akarást. A számok a karantén előtti és alatti fél évet ölelik fel és a próbatermükben, valamit a Miracle Sound stúdióban rögzítették őket Ligeti György produceri vezetésével. Ahogy a Lindánál, a Kicsi lány esetében is több dal szövegében Balázs Konrád – a zenekar frontembere – szerzőtársa Kemény Gabriella volt.

 

"A Kicsi lány az önbizalomhiányos lányoknak üzeni, hogy engedjék el a külsejükkel kapcsolatos aggályokat, a Még nem késtél el bemutat a sikerorientált, folytonos növekedést és eredményeket elváró világnak, a Ne félj pedig keserédes szájízzel vallja be, hogy annyit tud baráti jótanácsként mondani egy problémára, hogy "ne félj, jó lesz". Ezekből a feszültségekből oldoz fel a Ledobok mindent, ami az elvonulás-magunkba fordulás témájával visszatérő elem a Twentees munkásságában. A Linda pedig nem érdemelte volna meg, hogy single-ként árválkodjon az éterben, és egy nagy katarzissal zárul, ezért tökéletes helye volt utolsó dalként az EP-n” – meséli a Konrád.

 Az új zenekari felállásról így írtak a FB-oldalukon:

"HÁRMAN MARADTUNK
... és sosem voltunk erősebbek! '19 tavaszán még azzal viccelődtünk egy interjúban, hogy amilyen felállásban elkezdtünk feldolgozásokat játszogatni 2012-ben, úgy megyünk majd jubilálni is az Arénába. Azóta elfogyasztottuk a harmadik basszusgitárosunkat is. Tomi augusztusban úgy döntött, hogy hangszer helyett potméterekkel a kezében érzi magát jól, így az se csüggedjen, aki beleszeretett a
KOBUCIban adott első és utolsó közös koncertünkön: továbbra is kis csapatunk tagja marad, hangosítóként dolgozik velünk tovább. Törtük a fejünket, hogy mi legyen, és arra jutottunk, hogy Fuck The Bass Player , hárman folytatjuk tovább!"

 

 

 

Twentees, Kicsi lány, trió, zenekar

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek