Hány lépcső visz fel a Bazilika tornyába?

2019/12/23  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Aki végigköveti a Képzelt város új klipjét, akár meg is számolhatja...

Fotó: welovebudapest.com

Hosszú idő után töri meg a csendet a Képzelt Város új, Samizdat című számával és klipjével, mely egyben ötödik lemezük címadó dala is.

Legutóbb két éve, a Lights Out megjelenésekor hallhattunk a zenekarról, az elmúlt évben pedig több szempontból is megújultak. Elváltak korábbi dobosuktól, helyette Kaczvinszky Tamás csatlakozott a csapathoz, a lemezbemutatón is ő ül majd a doboknál.

„A lemez tulajdonképpen visszatérés is, hiszen az utóbbi időszakban nagyon sok változás volt az életünkben külön-külön is. Voltak hosszabb időszakok, amikor nem is próbáltunk és nem is találkoztunk, de az ötletek mindvégig jelen voltak, az alkotással nem feltétlenül álltunk le. Nehéz és küzdelmes időszak volt, de a mostani anyagot hallgatva mégsem rossz érzéssel gondolunk vissza rá. Örülünk, hogy ez a számunkra nagyon fontos lemez megszülethetett” – árulta el Kovács Ákos, a csapat énekes-gitárosa.

A Samizdat klipjét a Bazilikában forgatták és Vadászi Zoltán készítette:

„A koncepció alapja egyszerre a menekülés és felfelé tartás is. A feszültséget a zenével parallel a szűk vágás és azok az elakadások generálják, amikor nagyon mennénk már tovább, de nem tudunk. Tesszük mindezt úgy, hogy ritmusban maradjunk. Ennek van egy erős, már-már allegóriába hajló szimbolikája. Az utolsó részben kiérünk a fénybe, ahonnan már nem lehet fentebb jutni. Melinda (Varró Melinda) leveszi a fülest, amivel kilép ebből a generált világból – vagy nevezzük illúzióból – és szembefordul velünk” – meséli a rendező.

A Samizdat dalait először 28-án játsszák el a Fekete Zaj Fesztiválon.

A címben feltett kérdésre pedig a válasz: 302.

Képzelt Város, Samizdat, Bazilika

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek