Johnny K Palmer a Szelim-barlangban

2020/06/03  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A Nothing Else Johnny tavalyi dalához, a Margitszigeti fákhoz hasonlatosan a születésnapján jelent meg a streaming felületeken. A klip egy varázslatos helyszínen készült Tatabánya felett, a Szelim-barlangnál.

Johnny K Palmer a Szelim-barlangban

Az 1984. május 30-án Budapesten született Johnny K Palmer dalszerző-szövegíró-előadó-producer jamaikai-etióp lelkészcsaládból származik. A három nyelven – magyar, angol, német – beszélő fiatalembert már tizenéves korában beszippantotta a zeneipar: első látványos sikereit a Jetzt Anders! nevű osztrák fiúzenekarban aratta, amely a Starmania című tehetségkutatóban tűnt fel, és 2007-ben két slágerlistás dalt is tartalmazó lemezt is kiadott az osztrák Universal Music jóvoltából. Johnny ebben a zenekarban játszott együtt Tom Neuwirth-tel, aki később Conchita Wurst néven megnyerte a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált.



 

Johnny első magyarországi munkái Szabó Zéhez köthetők: dolgozott az X-Faktorban, vagy megismerkedett dalszerző-szövegíró-énekes Molnár Tamással, majd 2011-ben felkérést kapott, hogy Wolf Kati 2011-es eurovíziós dalához, a Szerelem, mért múlsz?-hoz (szerzől: Rakonczai Viktor és Rácz Gergő) írjon angol dalszöveget. A What About My Dreams? bejutott a düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe és a 22. helyen végzett.

 

Johnny az eltelt évek során gyakorlatilag a teljes pop élvonallal – Bereczki Zoltántól, Fábián Julin át Kozma Orsiig – dolgozott mint dalszerző, szövegíró vagy producer, írt gospel, soul, pop, rock ihletettségű dalokat, musicalt, sőt grafikai design tanulmányainak köszönhetően a vizuális művészetekhez nem csak, hogy jó érzéke, de szakmai tudása is van. Magyarországi munkái mellett rendszeresen részt vesz osztrák és egyéb nemzetközi projektekben, táncszínháztól a nemzetközi dalszerző táborokig. 2019 kulcsfontosságú év volt Johnny K. Palmer számára, a Margitszigeti fák lett első magyar nyelvű slágere, de ebben az évben dolgozott először testvérével is, Mushuval, akivel közös dala, a Crystal az MTV egyik kedvenc klipje lett.

anatu brit producer-dalszerző elsősorban szólóelőadó, de rendszeresen dolgozik olyan zenészekkel, mint AZEDIA, Zubi, Rusalka, Gabriel, Papa vagy Kállay-Saunders András. Eddigi dalai 8.6 milliós hallgatottságot generáltak neki csak a Spotify-on.

 

Johnny K Palmer két férfihangra komponált – a másik a karcos hangú, nigériai Zubi –  új dalának üzenete látszólag egyszerű: semmi másra nincs szükségem, csak arra, hogy kimondd, hogy szeretsz...

 

Johnny K Palmer, új klip, Szelim-barlang, Tatabánya, anatu, zubi

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek