Mindenki ugyanakkora állat – Tényleg van olyan zenekar, hogy IMRE FIA IMRE

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Annyira, hogy noha nem hozták el a pálmát, de az első klippes nótájukat tavaly beválogatták a Magyar Klipszemlébe.

 Mindenki ugyanakkora állat – Tényleg van olyan zenekar, hogy IMRE FIA IMRE

A zenekar tavaly erősen kezdett, két nagy bulit is nyomtak az A38-on, elindultak a vidéki bulik, első klipjüket beválogatták a Magyar Klipszemlébe a „Legjobb koncepció" vetítési blokkba, Imre (fia Imre?) még a Firkin zenekarban is vendégeskedett az év eleji hajós bulijukon, de sajnos a világ eseményei rájuk is hatással voltak.

A karantén alatt adtak egy stream-bulit, szintén az A38-ról, és hamarosan megint egy online bulival készülnek, s ha minden jól megy év végétől ismét lehet látni őket színpadon, plusz: végre kiadhatják első „valódi" nagylemezüket. A 2018-as „Nálad hatalmasabb dolgok" című kiadvány félig-meddig egy szóló anyag volt, a felvételi folyamat felénél csatlakozott be Baráth Gergely (dobok), Gyurkovics Ernő (basszusgitár) és Hagymási Bence (gitár, vokál), Tornai Zsolt (szintik, sampling) pedig már az anyag elkészülte után.

 

Az új klip a második single a tavaly megjelent Köpködő óta, amely a zenekar hamarosan megjelenő második nagylemezét harangozza be.  A dal Pogány „Pogi" János felügyelete alatt készült a Granny's studióban, de ezúttal az énekproducerelésben Csongor Bálint (Subscribe, Useme) segítkezett.

„Hosszú évekig dolgoztam kocsma/bár/vendéglátós zenészként, ezalatt az egyetlen amit megtanultam, hogy nemi/faji/életkori/származási vonatkozástól eltekintve, mindenki ugyanakkora állat. Nem számít a kulturális/műveltégi szint, mindenki a maga módján válik egy ordas paraszttá, és persze nincs az a szekus, akit visszafogna a morál" – mesélte (György) Imre.

Hogy ezt miért tartotta fontosnak elmondani, arra a klip ad választ, vigyázat, erőteljesebb kifejezések!

"A dalhoz egyébként év elején terveztük a klip forgatást, már megvolt a színész és a komplett stáb, amikor beütött a karantén és minden elúszott. Zsótér Indi Danival (rendező) sokat tanácskoztunk, végül  Karai Kludia zseniális rajzai húztak ki minket a levesből és összeállt ez a kis animációs-lyric videó."

 

 

IMRE FIA IMRE

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek