Mindenki ugyanakkora állat – Tényleg van olyan zenekar, hogy IMRE FIA IMRE

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Annyira, hogy noha nem hozták el a pálmát, de az első klippes nótájukat tavaly beválogatták a Magyar Klipszemlébe.

 Mindenki ugyanakkora állat – Tényleg van olyan zenekar, hogy IMRE FIA IMRE

A zenekar tavaly erősen kezdett, két nagy bulit is nyomtak az A38-on, elindultak a vidéki bulik, első klipjüket beválogatták a Magyar Klipszemlébe a „Legjobb koncepció" vetítési blokkba, Imre (fia Imre?) még a Firkin zenekarban is vendégeskedett az év eleji hajós bulijukon, de sajnos a világ eseményei rájuk is hatással voltak.

A karantén alatt adtak egy stream-bulit, szintén az A38-ról, és hamarosan megint egy online bulival készülnek, s ha minden jól megy év végétől ismét lehet látni őket színpadon, plusz: végre kiadhatják első „valódi" nagylemezüket. A 2018-as „Nálad hatalmasabb dolgok" című kiadvány félig-meddig egy szóló anyag volt, a felvételi folyamat felénél csatlakozott be Baráth Gergely (dobok), Gyurkovics Ernő (basszusgitár) és Hagymási Bence (gitár, vokál), Tornai Zsolt (szintik, sampling) pedig már az anyag elkészülte után.

 

Az új klip a második single a tavaly megjelent Köpködő óta, amely a zenekar hamarosan megjelenő második nagylemezét harangozza be.  A dal Pogány „Pogi" János felügyelete alatt készült a Granny's studióban, de ezúttal az énekproducerelésben Csongor Bálint (Subscribe, Useme) segítkezett.

„Hosszú évekig dolgoztam kocsma/bár/vendéglátós zenészként, ezalatt az egyetlen amit megtanultam, hogy nemi/faji/életkori/származási vonatkozástól eltekintve, mindenki ugyanakkora állat. Nem számít a kulturális/műveltégi szint, mindenki a maga módján válik egy ordas paraszttá, és persze nincs az a szekus, akit visszafogna a morál" – mesélte (György) Imre.

Hogy ezt miért tartotta fontosnak elmondani, arra a klip ad választ, vigyázat, erőteljesebb kifejezések!

"A dalhoz egyébként év elején terveztük a klip forgatást, már megvolt a színész és a komplett stáb, amikor beütött a karantén és minden elúszott. Zsótér Indi Danival (rendező) sokat tanácskoztunk, végül  Karai Kludia zseniális rajzai húztak ki minket a levesből és összeállt ez a kis animációs-lyric videó."

 

 

IMRE FIA IMRE

 

 

Szólj hozzá!


Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra közönségdíjasai

Nyerd meg a díjadat: ők lettek idén a popkultúra...

Britney Spears, a BTS és Christina Aguilera is díjat kapott a közönségtől a People's Choice Awards kedd esti átadóján, amelyet az NBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Omega története véget ért

Trunkos András, az Omega menedzsere a Borsnak nyilatkozott. Kimondta azt, amire sokan gondolni sem akartak Kóbor János halála után.

Torres Dani már december elején feldíszíti a karácsonyfáját

Magyar édesanya és ecuadori édesapa gyerekeként Torres Dani életében a karácsonyváró időszak kifejezetten különleges. Idén ráadásul egy gyönyörű lány is örömtelivé teszi a készülődést.
Új koncertek