Mindenki ugyanakkora állat – Tényleg van olyan zenekar, hogy IMRE FIA IMRE

2020/09/04  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Annyira, hogy noha nem hozták el a pálmát, de az első klippes nótájukat tavaly beválogatták a Magyar Klipszemlébe.

 Mindenki ugyanakkora állat – Tényleg van olyan zenekar, hogy IMRE FIA IMRE

A zenekar tavaly erősen kezdett, két nagy bulit is nyomtak az A38-on, elindultak a vidéki bulik, első klipjüket beválogatták a Magyar Klipszemlébe a „Legjobb koncepció" vetítési blokkba, Imre (fia Imre?) még a Firkin zenekarban is vendégeskedett az év eleji hajós bulijukon, de sajnos a világ eseményei rájuk is hatással voltak.

A karantén alatt adtak egy stream-bulit, szintén az A38-ról, és hamarosan megint egy online bulival készülnek, s ha minden jól megy év végétől ismét lehet látni őket színpadon, plusz: végre kiadhatják első „valódi" nagylemezüket. A 2018-as „Nálad hatalmasabb dolgok" című kiadvány félig-meddig egy szóló anyag volt, a felvételi folyamat felénél csatlakozott be Baráth Gergely (dobok), Gyurkovics Ernő (basszusgitár) és Hagymási Bence (gitár, vokál), Tornai Zsolt (szintik, sampling) pedig már az anyag elkészülte után.

 

Az új klip a második single a tavaly megjelent Köpködő óta, amely a zenekar hamarosan megjelenő második nagylemezét harangozza be.  A dal Pogány „Pogi" János felügyelete alatt készült a Granny's studióban, de ezúttal az énekproducerelésben Csongor Bálint (Subscribe, Useme) segítkezett.

„Hosszú évekig dolgoztam kocsma/bár/vendéglátós zenészként, ezalatt az egyetlen amit megtanultam, hogy nemi/faji/életkori/származási vonatkozástól eltekintve, mindenki ugyanakkora állat. Nem számít a kulturális/műveltégi szint, mindenki a maga módján válik egy ordas paraszttá, és persze nincs az a szekus, akit visszafogna a morál" – mesélte (György) Imre.

Hogy ezt miért tartotta fontosnak elmondani, arra a klip ad választ, vigyázat, erőteljesebb kifejezések!

"A dalhoz egyébként év elején terveztük a klip forgatást, már megvolt a színész és a komplett stáb, amikor beütött a karantén és minden elúszott. Zsótér Indi Danival (rendező) sokat tanácskoztunk, végül  Karai Kludia zseniális rajzai húztak ki minket a levesből és összeállt ez a kis animációs-lyric videó."

 

 

IMRE FIA IMRE

 

 

Szólj hozzá!


Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

December 15-ig lehet pályaműveket küldeni a Kertész Imre Intézet által kiírt pályázatra, amely – halálának 30. évfordulója alkalmából –...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ez lesz abból, ha a Bohemian Betyars, Ferenczi György és Oláh József együtt kirándulgatnak

Megszületett az UbikTúra himnusza, amelynek megalkotásában több mint 15 zenész vett részt, a klipet pedig a táborozók telefonos videóiból vágták össze.

Koronavírusban elhunyt Nagy Grofó

Igen, ez eszünkbe juthatott volna eddig is: ha van Kis Grofó, létezik nagy is: a Blikk tudatta, hogy ma elhunyt Kis Grofó édesapja, Kozák László Grofó. Mindössze 49 esztendős volt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek