Nem nagyon hallgatja anyja zenéit Lola Lennox

2020/06/02  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

A modell, énekes és dalszerző debütáló kislemeze, a The Wild februárban jelent meg, most itt van a legújabb dal a Eurythmics-énekesnő Annie Lennox lányától.

Nem hallgatja anyja zenéjét Lola Lennox

Lola Lennox (29) csillaga emelkedőben van... Kiváló modell, énekes és dalszerző. Első kislemeze, a Vadon (The Wild) februári megjelenését egy egyszerű, de megkapó videó kísérte:

 

Lola Lennox híres családból származik. Anyja, a neves énekes és dalszerző Annie Lennox (többek között nyolc Brit Awards, négy Grammy, egy Oscar és egy Golden Globe-díj). Apja, Uri Fruchtmann filmproducer és rendező. (A házaspár 2000-ben elvált.) Húga, Tali sikeres modell, művész és színésznő.

Annie Lennox zenéjét az egész világon imádják – meglepő (?) módon a saját lánya nincs rákattanva. Állítólag még a Spotify listáján sem szerepelnek az anyja dalai. Inkább a soul-, a jazz, valamint a popzene áll hozzá közelebb. Lauryn Hill, Etta James és Dusty Springfield neve szerepel az "inspirációs listáján". Mindezek ellenére összehoztak egy duettet, és nem meglepő módon a lány tudta az anya nótájának szövegét és dallamát :) De lehet, hogy ez kivételes produkció volt a jótékonysági online fesztivál alkalmával:

Lola egészen fiatalon kezdett el zenélni és énekelni. Hétéves korában tanult meg zongorázni, egy évvel később beiratkozott az iskolai énekórára. Később csatlakozott a kórushoz, és kipróbálta magát a különféle zenei stílusokban. Felvételt nyert a Királyi Zeneakadémiára, de kimaradt onnan, mert az éneklésre és a saját dalszövegei írására akart koncentrálni. Tizenéves korában szerezte az első dalait, amiket  szülei alagsorában rögzített, azok tudomás nélkül.

Ez az út odáig vezetett, hogy pár napja publikálta a második videóját PALE címmel, de ígérete szerint egy egész albumra való dallal készül. Édesanyja (vagyis a Eurythmics) első lemeze 1981-ben jelent meg, ekkor 27 éves volt.

(south china morning post)

 

Lola Lennox, Annie Lennox, Eurythmics

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek