Menopauza 1170x180

Prédikátor néven tért vissza Pajor Tamás, s hozta magával Gesztit meg Gesztesit is

2019/01/23  ·   Klippremier   ·  koncert.hu

Prédikátor néven tér vissza a Neurotic együttes egykori frontembere, Pajor Tamás, és hozott egy klipet is bemutatkozásnak, amelyben a címben említetteken kívül azért még benne vannak páran.

Prédikátor néven tért vissza Pajor Tamás, s hozta magával Gesztit meg Gesztesit is

Pajor Tamás zenei pályafutását 1980-as évek elején kezdte, a Neurotic együttesben, amely az egyik legkultikusabb magyar underground zenekarként vonult be a történelembe. A zenész, aki rapperként is úttörőnek számít Magyarországon, lázadásból hozta létre az együttest, az egyetlen, „Budapesti látnok" címmel megjelent anyagot 2014-ben a hvg.hu minden idők 11. legjobb magyar albumának választotta, és helyet kapott a 2008-as „303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című könyvben is.

A Neurotic Pajor Tamás megtérésével bomlott fel, 1987-ben. A zenekar történetét Xantus János Rock-Térítő című filmje mutatja be. Pajor kereszténnyé válását követően lelkész lett és 1988-ban az Ámen együttesben folytatta, melyet sokan a "Hit Gyülekezete házizenekarának" aposztrofálnak, és amely 17 év után 2016-ban jelentkezett új lemezzel, ugyanebben az évben Pajor pedig elnyerte Az év könnyűzenei szövegírója címet.

A hír az vele kapcsolatban, hogy új nevet is választott (Prédikátor) és egy cameo videóklippel is jelentkezett. A klipben olyan neves előadókat hozott össze, akik széles skálát fednek le stílusuk, világnézetük és életkoruk alapján. Nem csak a videóklipben tűnnek fel, hanem néhány sor erejéig saját zeneiségüket és hangzásukat is belecsempészik az új dalba. Közreműködött például Geszti Péter, Deniz, Fankadeli, Oláh Gergő, Szikora Róbert, Fatima, a Punnany Massif frontembere, Wolfie, Varga Miklós, Jónás Vera és Fatima is – Gesztesi Károly pedig  – bár úriember ilyet nem tesz :) – harmonikán játszik.

„utazunk, szeretem a bőrönd illatát, de hazafelé bennem már a körönd villan át"

 

 

 

Pajor Tamás, Neurotic, Ámen, Prédikátor, Geszti Péter, Deniz, Fankadeli, Oláh Gergő, Szikora Róbert, Fatima, a Punnany Massif, Wolfie, Varga Miklós, Jónás Vera, Fatima, Gesztesi Károly

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek